Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

nigdzie nie znalazlem podobnego problemu ....chodzi o to ze po ladowaniu akumulatora w bmw e 39 2,5tds padl tv,navi itd nic nie wyswietla zero obrazu ....nie wiem co jest ...elektryk mowi ze nic nie poradzi za skomplikowane dla niego BMW moze jakies bezpieczniki poszly?????

w schowku nie ma bezpiecznikow do tv i navi gdzie moga byc???? POMOZCIE :modlitwa:

Opublikowano

Bezpieczniki do navi i audio są przy akumulatorze.

Był napewno tylko i wyłącznie odłączany akumulator, czy jeszcze coś było robione ? Radio działa, czy tylko nie ma obrazu ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
nie ma tylko obrazu nic nie wyswietla ....a radio dziala ....wszystkie bezpieczniki ktore sa przy aku sa sprawne sprawdzilem zaden nie jest zjarany nie wiem co jest .....jak mozesz to cos pomoz :cry2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam dokladnie ten sam problem, że nie wyświatla mi monitor- czasami lapie na pare sekund. Do tego podświetlenie skrzyni biegów nie gasło, do tego uciekał mi prąd przy zamkniętym aucie. Odpiąłem wtyczki od monitora przy tunerze tv i i prąd przestał uciekać. Jutro jadedo gościa , ktory zajmuje sie nagłośnieniami ,tv i nawigacjami, może on coś poradzi. Dam znać jakby sie udało coś z tym zdziałać.
Opublikowano

Powodem nie musi być wbrew pozorom navi i audio - poprostu magistrala się wzbudza (nie koniecznie przez navi itd.), a wtedy "budzi" navi i pobiera prąd.

Sprawdzić można prosto - czy teraz lampka od automatu cały czas świeci mimo odłączonej navi - jeżeli tak, to nie jest powodem navi, tylko coś innego (np. alarm ...)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Przy odłączonych kostkach jest ok, tzn. prąd nie ucieka i podświetlenie skrzyni biegów po jakimś czasie gaśnie.
Opublikowano
Byłem u czlowieka ,ktory sie zajmuje takimi sprawami, niestetety nic nie poradził. Posprawdzał przewody,kostki i połączenia i stwierdził że problem tkwi w czytniku od nawigacji. Czy to możliwe ?
Opublikowano

A co za problem w sprawdzeniu ? Odłączasz czytnik i sprawdzasz.

Nie było coś wymieniane z elementów navi lub audio ? np. czytnik, radio, zmieniarka, tuner TV ...

Stronka

• 11 miesięcy temu...