Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie o kontrolke rezerwy jak przekrece kluczyk swieca mi sie wszystkie potrzebne kontrolki na liczniku i widze ze podswietla mi czerwone pole na wskazniku temperatury i paliwa po odpaleniu silnika wszystkie kontrolki gasna.Moje pytanie kiedy wam zapala sie kontrolka rezerwy minimalnie przed czerwonym polem czy juz na czy pod koniec.Jezdze tak sobie troche i narazie nie chce sie zapalic a jest juz wskazowka prawie w polowie czerwonego pola.Nie chce pozniej pchac auta a jestem jego nowym wlascicielem i jeszcze go nierozpracowalem do konca.Prosze o odpowiedz kiedy wam sie zapala to czerwone pole rezerwy???

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
ok a jak juz sie zapali to swieci sie caly czas podczas jazdy czy gasnie po chwili???Wydaje mi sie ze mam cos nie tak mam juz prawie w polowie czerwoneg pola i jeszcze sie nie zaswiecila a wiem ze dioda w zegarach jest dobra bo po wlaczeniu zaplonu jak sie podswietlaja wszystkie potzrebne kontrolki to rezerwe tez podswietla pozniej jak sie odpali to juz gasna wszystki kontrolki!

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

u mnie zapala się na samym początku rezerwy i już staram się do tego nie dopuścić

a co do spalenia pompy to coś o tym wiem,

jeździłem E30 i chciałem sprawdzić jak nisko może zejść wskazówka , za każdym razem schodziłem coraz niżej, rekord to parę milimetrów pod białą kreską pod rezerwą i dalej jechałem, ale efekt testów był taki że pompa padła 100 km od domu, ale udało mi się wrócić po jej reanimacji :) :mad2: :duh: (testy trwały ze 2 miesiące i tankowałem po 10 litrów codziennie i schodziłem pod rezerwe, ale ogólny morał jest taki, że dobra pompa nie padnie po pierwszej czy drogiej rezerwie, bo u mnie wytrzymała ich ze 100 jak nie więcej)

Wiem wiem, czegoś w głowie mi brakuje :)

ale każdy uczy się na błędach

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...