Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pewien problem mam 530d i jadac obrotomierz dochodzi do prwie 4 tys obrotow i tak jakby odcinalo jakis ogranicznik i czuc szarpanie trzeba przelaczyc bieg i wtedy na nasteonym biegu obroty sa na wysokosci 2 tys nie wiem co moze byc przyczyna z tego co wiem auto to kiedys bylo ze skrzynia automatyczna ale zostalo przerobione na manualna skrzynie moze ktos kiedys mial taki problem prosze o rady z gory dziekiza pomoc :modlitwa:

Opublikowano
a i jeszcze wyskakuje caly czas jak stane na chwile i ruszam parkbramse losen i pika sygnal parokrotnie nie wiem czy ma to z tym zwiazek ale tez nie wiem jka temu zaradzic pozdrawiam
Opublikowano
Na mój zdrowy rozsądek to komputer świruje, ona dalej myśli że ma automat, hmmm komputer id skrzyni to jedno ale on chyba jest podłączony pod komputer główny zestrojony jest, ja bym szukał w tym kierunku,,,,ale to tylko moje skromne gdybanie, pozdrawiam
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano
ten problem sie chyba pogarsza bo teraz mi juz kreci tylko do 3,2tys obrotow o potem jakby odciecie czy moze to byc winna przeplywomierza a moze turbo ma juz dosc???? pzdr
Opublikowano
Co dwie głowy to nie jedna. Temat "z automatu na reczna" był juz poruszany. Jak pamietam na pewno trzeba wymienic oprócz skrzyni komputer sterujacy i przeprogramowac komputer główny. Postaram się to odnalezc ale też weż się do roboty :search:
Opublikowano

witam

komputer sterujacy wystepuje tylko w skrzynie automatycznej wiec tu chyba go nie trzeba a komputer glowny zostal przeprogramowany wiec sam nie wiem moze zle ???