Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie moze ktoś wie jak mi pomóc, miałem wypadek nie z mojej winy i wszystko zalatwione policja byla itp, chodzi mi o to ze dostalem z PZU pisemko w którym jest kwota jaka mi proponuja za szkody spowodowane i teraz chce napisac do PZU odwołanie bo kwota ta mnie nie satysfakcjonuje i nie wiem jak to zrobic a chce aby to miało rece i nogi, moze wiecie gdzie takiego pisma szukac moze jakis wzór najlepiej albo cos podobnego...pozdrawiam i z góry dzieki
witajcie tylnonapędowcy...
Opublikowano

W siedzibie PZU powinni mieć gotowe odwołanie, wypełniasz opisując czego np. nie zauważyli i na co zwrócić uwagę oraz wstawiasz swoje dane. Jeśli nie mają gotowca to pisz po prostu na komputerze tak jak sie pisze podanie, wymieniając dokładnie co i jak. Możesz również pójść do radcy prawnego specjalizującego się w sprawach ubezpieczniowych, on za Ciebie to zrobi i poprowadzi sprawę sądową.

Ew. bierzesz swojego rzeczoznawcę i wycenia on jeszcze raz Twoje auto i wtedy piszesz odwołanie oraz kierujesz sprawę na drogę cywilno-prawną.

Opublikowano
pytałem sie dzis o wzór czy cos takiego maja to co Ty, a wiesz radca to tez za darmo nic nie robi ale musze sobie jakos poradzic, dzieki
witajcie tylnonapędowcy...
Opublikowano

wiem ze to troche za pozno, ale mnie w takich sytuacjach wspomaga DAS, notabene w tej chwili w moim imieniu walcza z PZU o zwrot 2500zl z tytulu zanizonej wyceny naprawy,

zeby nie b\ylo - nie mam nic wspolnego z ta firma, jestem tylko ich klientem

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95