Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No coż "chlopaki" dzis w nocy wyjeli mi wklady obu luster, ale nie bede tu opisywal jakie to WQ!:-(### bo pewnie czesc z Was zna to uczucie.

Niestety w takim kraju żyjemy!

Nie bede odkupował używanych tylko nowe zeby napedzać koniunktury tym SK#$#$#$!!!

Pytania:

- Czy lustra w e36 prawe i lewe sa takie same??? tzn czy mozna je zamienić. Symetryczne wymiary Wymiary i sposób mocowania na to pozwala ale moze szkla się jednak różnią??

- Czy dotyczy to również asferycznych - tzz czy mozna je zamontować do góry nogani i efekt bedzie taki sam.

- Pytanie jak rozpoznać asferyczne lusterko (niedzielone) od zwykłego

[/url]

Never Say Never Again!
Opublikowano

Z tego co pamiętam, to z lewej jest asferyczne dzielone, a z prawej sferyczne. Inna sprawa, że ja oryginalnie miałem obydwa zwykłe...

Lusterka z obu stron są zamienne - jakie by one nie były - głowy nie dam, ale wątpię, żeby było inaczej.

To są asferyczne niedzielone? Nie widziałem, ale sferyczne jest po prostu wygięte i to wygiecie tworzy jeden łuk, natomiast asferyczne ma część od strony kierowcy wygiętą trochę inaczej niż resztę.

Ja kupiłem niebieskie sferyczne na obie strony i już wiem, że za jakiś czas zmienię lewe na asferyczne, bo jednak ta martwa strefa przeszkadza.

Opublikowano

Zakupilem i założyłem po prawej i lewej identyczne :

niebieskie asferyczne nie dzielone, wg sprzedajacego.

Jaka jest w takim razie roznica miedzy asferycznymi a sferycznymi

Czy to tylko balagan z nazwenictwem?

Fachowiec od lusterek potwierdzil ze prawe i lewe w e36 sa zamienne to mi wiele wyjasnia.

Mam dziwne jednak wraznie ze w prawym widze mniej niz poprzednio i ma ono weższy kąt widzenia, ale moze to to jednak tylko zludzenie.

Never Say Never Again!