Skocz do zawartości

niedawna wymiana opon przyczyna drgan na kiedownicy ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

kilka dni temu wymienilem opony

jezdzilem na zimowych 215/65/16

zmienilem na 235/60/16

mowilem gumiarzom zeby mi te nowe opony wywazyli odpowiednio, nie patrzylem jak robia ale kolo mi powiedzial ze oczywiscie to zrobia

.....i faktycznie zalozyli nowe ciezarki i niby ok - oponki fajne ale przy duzych predkosciach a w zasadzie przy duzych przyspieszeniach i mocniejszych hamowaniach kierownica dostaje nieprzyjemnych wibracji .....czy to wina zle wywazonych opon, i kolo po prostu sie nieprzylozyl , czy to cos wiekszego ??

Opublikowano
witam,

kilka dni temu wymienilem opony

jezdzilem na zimowych 215/65/16

zmienilem na 235/60/16

mowilem gumiarzom zeby mi te nowe opony wywazyli odpowiednio, nie patrzylem jak robia ale kolo mi powiedzial ze oczywiscie to zrobia

.....i faktycznie zalozyli nowe ciezarki i niby ok - oponki fajne ale przy duzych predkosciach a w zasadzie przy duzych przyspieszeniach i mocniejszych hamowaniach kierownica dostaje nieprzyjemnych wibracji .....czy to wina zle wywazonych opon, i kolo po prostu sie nieprzylozyl , czy to cos wiekszego ??

dlaczego umeiszczaszz ten sam temat w dwuch miejscach naraz?niepotrezny balag sie robi tylko

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
CZesem to wina nieodpowiednio dokreconych kółek, wystarczy to zrobic "po macoszemu" i wtedy są takie kłopoty! TAkże podobnie jest jak felga sie od środka zabrudzi