Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Właśnie wróciłem z Zakopca i zrobiłem trasę ponad 800 km. Niestety w drodze powrotnej uslyszałem niepokojące stukanie dochodzące tak jakby z bagażnika. Myślałem że może coś w bagażniku stuka ale po wypakowaniu wszystkiego niestety stukanie nie ustąpiło. Jest to niegłośne stukanie które wraz ze wzrostem obrotów przyspiesza a po wciśnięciu sprzęgła ustaje. Co to może być. Na razie nie mogę pojechać do mojego mechanika bo wyjechał na ferie a do innych nie mam zaufania. Co to może być??
Opublikowano

miałem tak w scorpio stukanie było rytmiczne dość głośne im szybciej jechałem tym częstsze były stuki servis wymienił przegub na półosi borozsypała się jedna "beczka"

natomiast w e36 też zaczęło stukać na trasie i nie przejąłem się tym bo dzwięk był ten sam co w scorpio ale tym razem po krótkim okresie urwałem most i musiałem wymienić cały plus olej w 320 to był koszt 350 pln za używany most i 75 pln za olej w bawaria w katowicach

Opublikowano

No i jak tam PAVKO juz Ci nic nie stuka tam z tyłu... :-)

Coś rzadko Cie widuje :), szkoda fury na mroz wyciagac? :)

U kogo robiles ten przegub? A moze sam pogrzebales, ale watpie bo z Ciebie taki mechanior jak i ze mnie :)

Opublikowano
Przegub jutro wymieniają mi w krisie. Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze (bo coś mi ta fura często szwankuje) :x i w koncu będzie śmigać.