Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tam Was wszystkich serdecznie,

Miałem rózne auta od fiata CC,po skodę octavię 1.9tdi(wypadek),aż po felicie 1.9d hatchback-którą jeżdże aktualnie.

Charakter pracy mam taki że robie bardzo dużo kilometrów po 3miescie,rodzinę mam dosyć daleko to dosyć czesto wypadam na trasę..Jestem pośrednikiem nieruchomości-co wiąże sie z tym że dużo czasu spędzam w aucie.

I chciałbym sobie ten czas właśnie umilić:)

Stąd zapytanie do was.Początkowo przymierzałem sie do jakiegos volkswa...a, dopóki w piękny słoneczny dzień ujrzałem to cudo na pięknych alufelgach e46.Pózniej miałem się okazję przejechać-zakochałem się od pierwszego wejrzenia.A teraz mam luznych ok 40tys zł i chcialbym to jakos sensownie spożytkować.Nie ukrywam że przede wszystkim zależy mi na komforcie prestiżu ale też na ekonomice-więc myślę że silnik 320d byłby dla mnie idealny.Charakterystykę mojej jazdy mógłbym określić jako spokojną.Jestem przyzwyczajony do 6l/100km w miescie.Z tego co sie zorientowalem to ten silnik wezmie niewiele wiecej.planuje zakup rocznika 1999/2000.Nie chce tutaj pytac na co zwracac uwage przy wyborze auta, ale czy według was za tą kasę warto kupic akurat ten model z takim silnikiem?Jakie są mniej więcej koszta eksploatacji tego modelu?Bo to że to będzie Bmw to nie mam wątpliwości.Pozdrawiam

Opublikowano

to dobry wybor e46 320 d . Autko ladne , komfortowe i dynamicze.

Ekonomia tez na 1 miejscu. spalanie 7 litrow to norma bedzie .

ja mam 520d i srednio w cyklu mieszanym mi pali z reką na sercu 7-7.5 wiec 320 powinna ciut mniej .

Za te pieniadze powinienes kupic ladna 320d.

Tylko szukaj dobrego egzemplarza najlepiej sprowadzony z pelną dokumentacją i jak najmniejszym przebiegiem .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
Mam e46 320d 99r.Auto pali mi latem do 6l teraz zima na krotkich trasach 6,5-6.8l.Za 40 tys.kupisz ladna sztuke ale jak masz mozliwosc to jedz sam chyba ze masz kogos naprawde pewnego kto Ci znajdzie i sprowadzi.
Opublikowano
najprawdopodobniej skorzystam z usług kolegi z forum-radka,oczywiscie dobrze by bylo zeby zmiescic sie w 40tys. razem z oplatami:)
Opublikowano

Dzięki Mazur:)

Ile średnio należy doliczyć do ceny z niemiec np.8200euro,ile mnie wyjdą wszystkie opłaty?Może lepiej poszukac czegos ciekawego w Polsce.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W niemczech tych samochodow do 9000-10000 euro jest sporo. Stoja przy salonach bo jeszcze oplaca sie im je sprzedawac z gwarancja itp. Aktualnie szukam dla siebie ale troszke tanszego samochodu i bujam sie po salonach prawie codziennie.

Widzialem w salonie bmw 2 ladne sztuki w zeszlym tygodniu do 10kEuro z skora, klima i bajerami.

Gdyby cos to pisz na gg ja tu jestem na stale wiec chetnie pomoge.