Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-witam!

dzisiaj przez caly dzien walczylem z odczytaniem bledow z mojego mcu, przeczytalem wszystkie posty na forum podpinalem sie w zlaczu kolo skrzynki bezpiecznikow (szare 12) i w tym wypadku po jednokrotnym nacisnieciu pedalu gazu lampka zaswiecala sie na stale. kiedy podpiolem sie do mcu zlacza 12 lub 15 (tak wyczytalem na forum), oczywiscie 2 strona lampki do + zasilania. niestety nic mi nie migalo. zaczelem sie nad tym zastanawiac i sprawdzilem model mcu jest to bosch 0261 200 172 i na tej http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01023/f01023.htm

stronie wyszlo mi ze to motronic 1.1 czy taki powinienem miec w touringu z kwietnia 88r.?? jesli tak to poradzcie gdzie podpiac lamke CE.

dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
Jaki masz motor? Ja na przykład mam m40, wrzucam to do wikipedii i tam jest napisane jaki mam komputer. Sprobój również ze swoim w wikipedii.
www.foto.gbart.pl
Opublikowano

moj to m20b20 szukalem juz ale w necie sa niezgodnosci, na jednej stronie pisza ze m1.1 a na innej ze m1.3 a obie podaja ten sam numer motronica.

dzieki za checi

Opublikowano

witam ponownie, poraz kolejny na tym forum pomoglem sobie sam :) moj motronic to 1.3.sprawdzilem to na tej stronie

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AH51&mospid=47295&btnr=12_0430&hg=12&fg=10

moze chociaz podpowie ktos dlaczego lampka CE nie miga popodlaczeniu do pinow 12 lub 15 w motroniku oraz tych samych w zlaczu kolo skrzynki bezpiecznikow , tak jak pisalem wczesniej 2 strona lampki podlaczona jest do +zasilania, po wlaczeniu kluczyka w 2 polozenie i 5 krotne wcisniecie gazu do deski niec sie nie dzieje.