Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich (to mój pierwszy raz) na forum. Właśnie nabyłem E46 z 320D 150KM z 2003r, 147tyś km. Poradżcie prosze co mogę bezpiecznie "podkręcić" żeby czegoś nie zapsuć a poprawić troche osiągi. Czy moge wywalić katalizator? Założyć jakiś lepszy filtr powietrza, jaki? Co sądzićie o magetyzerach? No i Chip cpo mi może zepsuć i jak szybko. Mam nie miłe doświadczenie z modyfikacją (box) Mondeo TDCI, troche sie motorek rozleciał (z 115KM na 130KM) wytrzymał 20 tyś km.

napiszcie o swoich doświadczeniach

POZDRAWIAM

Opublikowano

troszke tego jest na forum najlepiej poszukaj :search: ...

wieszkosc osob zaklada chipa i to wystarczy... a co do katalizatora to chyba nie jest dobry pomysl. slyszalem ze diesle nie lubia tego - ale to tylko ze sluchu wiem...

Opublikowano

Twój silnik diesla jest to nowy silnik już na common rail, wszelkie amatorskie przeróbki typu wywalenie kata, czy jakieś wynalazki w postaci sportowych filtrów powietrza sobie odpuść :nienie:

Jeśli chcesz bezpiecznie zwiększyć osiągi to udaj się do fachowców, którzy sprawdzą w jakiej kondycji jest Twój silnik i dopasują program do bezpiecznych parametrów.

Wszelkie info na temat diesla tak jak kolega wyżej napisał, znajdziesz w wyszukiwarce, kilka osób na forum bawiło się w zwiększanie osiągów np. mike68 podpytaj powinni Ci coś doradzić.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki, pewnie to że autko jest z automatem nie ułatwia sprawy. Czy możecie polecić jakichś fachowców na podkarpaciu?