Skocz do zawartości

Chłodnica ,nowa zamiennik czy używana???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Popekala mi chłodnica i w dodatku mi ten krociec sie ułamał ,i musze wymienic co polecacie uzywke za ok 300-400zl czy zamiennik za 600zl???pzdr
Opublikowano
Ja bym tam zaryzykował używkę za te 300 zł - auto nie nowe no i chyba do emerytury nim nie będziesz jeździł ;)
Opublikowano
ja tez kiedys kupowalem zamiennik i bylo ok a wiec polecam ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
kupiłem do 2.5 benzyna za 200zł w Gliwicach na giełdzie używano ale jak nowo nawet wszystkie lamelki proste nie pozagniatane i jest OK ! plus gwarancja na rozruch .
Opublikowano

:twisted2: :twisted2:

dwóch kolegów z e39 kupuje używki :mad2: a ja jako drugi z e34 polecam nówkę zamiennik. ciekawe jak to jest, czyżby samochody na wyrost?

Powiem tak - nie wyobrażam sobie kupowania takich elementów używanych. Płacisz 200-300zeta i nie wiesz czy i jak długo pociągnie... a płacisz dwie stówy więcej i masz święty spokój. Kurcze, przecież to chłodnica a nie pokrowiec na fotel :duh:

Prawodpodobnie do e39 może być droższa, tego nie wiem, ale skoro jeździłbym takim samochodem, to muszę liczyć się z tym że wydatki mogą być ciut większe niż za e34.

Do mojej m50b25 chłodnica holenderska 500zeta +dwa lata gwarancji. <- lubie ten samochód więc dylematów nie mam. Używkom stanowcze nie! Zresztą, czy to taka straszna kasa? Przecież co rok nie wymieniasz chłodnicy...

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

o joj o joj

tak masz rację tylko kolega zadał pytanie - wiele osób w zaprzyjaźnionych warsztatach wymienia na używane części a zwłaszcza te co w pierwszej kolejności nie odpowiadają za bezpieczeństwo jazdy - wiele warsztatów daje gwarancję na takie części i późniejszą ew. opiekę

a tak "między słowami" "holenderska 500zeta" - pewnie oryginalna ;) zwykły zamiennik o który również kolega pytał

Opublikowano
  • Autor
mieszkam blisko gieldy w przeźmierowie wiec poszedłem ,i bez problemu kupiłem uzywke z gwarancja 3 miesieczna od ludzi ktorzy tylko tym handluja wiec sprawdzana za 300zl ,zobaczymy czy mi sie opłaci...dzieki za podpowiedzi.pzdr
Opublikowano
Witam! Popekala mi chłodnica i w dodatku mi ten krociec sie ułamał ,i musze wymienic co polecacie uzywke za ok 300-400zl czy zamiennik za 600zl???pzdr

Ja polecam mimo wszystko nową. Kupiłem oryginał BEHR nówka sztuka do 540I za 620 zł + kurier w http://www.radiator-service.com.pl/

Adi
Opublikowano
Najsłabszym elementem chłodnicy jest króciec. Przez lata ten plastikowy cienkościenny element musi znosić wysokie ciśnienie i jest na przemian ogrzewany i ochładzany dlatego w używanej chłodnicy jego czas jest policzony i lepiej w tym wypadku zdecydować się na zamiennik , ale wiele zależy od tego ile lat ma chłodnica i za ile.