Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Robiłem upgrade mojej navi MK3 gdyż miałem wersję 3-1/30.

Ściągnąłem z netu V28 odpaliłem autko i włożyłem płytkę do czytnika.

Od razy zaóważyłem że wogóle nie było ekranu z postępem upgradeu,

poczekałem troche i po paru minutach ekran się sam włączył.

Włączył się ale rozdzielczość na ekranie daleko odbiega od tej co była przed tem. Czcionki są większe i mało czytelne. Poprostu jest brzydko.

Coś się musiało wczytać ale nie do konća, gdyż jest np. wybór języka USA,GB itd. Wcześniej miałem tylko włoski i niemiecki. Chciałem spróbować jeszcze raz. Wrzuciłem płytkę ale nic.

Co lepsze w menu navi nie ma teraz opcji GPSu, tak jak by czytnik się odłączył ?

Odłączyłem czytnik z kostek i poczekam troszkę, ale wątpie zeby cos to dało. Czy jest jakieś menu serwisowe ?

Pomóżcie mi. Co to może być ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
Dodam jeszcze że na czytniku, bez płyty mryga światełko "ejectu" a jak włoże płytę to co jakś czas próbuje ją odczytać. Tak jak by się zawiesił

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
Witam,

Robiłem upgrade mojej navi MK3 gdyż miałem wersję 3-1/30.

Ściągnąłem z netu V28 odpaliłem autko i włożyłem płytkę do czytnika.

Od razy zaóważyłem że wogóle nie było ekranu z postępem upgradeu,

poczekałem troche i po paru minutach ekran się sam włączył.

Włączył się ale rozdzielczość na ekranie daleko odbiega od tej co była przed tem. Czcionki są większe i mało czytelne. Poprostu jest brzydko.

Coś się musiało wczytać ale nie do konća, gdyż jest np. wybór języka USA,GB itd. Wcześniej miałem tylko włoski i niemiecki. Chciałem spróbować jeszcze raz. Wrzuciłem płytkę ale nic.

Co lepsze w menu navi nie ma teraz opcji GPSu, tak jak by czytnik się odłączył ?

Odłączyłem czytnik z kostek i poczekam troszkę, ale wątpie zeby cos to dało. Czy jest jakieś menu serwisowe ?

Pomóżcie mi. Co to może być ?

:shock: :doh: :cry:

Masz teraz NAVI w trybie awaryjnym

Nie wgrywaj więcej softu v.28 już ktoś mądry pisał kilka razy że nie chce chodzić z MKIII

Ja też testowałam na różnych płytach nagrywanych z różnymi prędkościami i nigdy nie poszło - zawsze tryb awaryjny.

Wgraj V.27 najwyższa która jest OK do MKIII - jak nie zaakceptuje to V17.1 a potem V.27 - umnie tak poszło.

Życzę udanych prób !!!

:cool2: :cool2: :cool2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

Wrzuciłem V17.1 i wszystko poszło ok. Soft ładnie sie "uaktualnił".

Nastepnie, tak jak mi radziłeś, wrzuciłem płytkę z V27 no i klapa :(

Navi znowu przeszła w stan awaryjny. Pomyślałem że znowu wrzuce V17.1 i zrobie cały manewr jeszcze raz.

Niestety tym razem czytnik nie chce wyrzucić płyty. Bzyczy sobie co jakiś czas i nic. Próbowałem na sto sposobów. Odłączełem go od zasilania, wyjmowałem i dalej nic.

Co tetraz ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

Wszystkie softy chodzą na mk3, włącznie z v28, problemy są właśnie z v27 a szczególnie zv27.1 na mk3. Próbuj do skutku wyjąć płytkę, jak nie da rady, to mechanicznie - parę dni temu był opis na forum jak to zrobić.

Robisz pewnie coś nie tak - albo złej jakości płytki, albo masz "dogoryqający" czytnik (napęd), albo coś innego, że 2 razy wgrywałeś soft i coś się dzieje ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Płytka nie wyszła. Będę musiał chyba rozebrać czytnik.

Ale jest kolejny problem. Rano jak jechałem do pracy zaóważyłem że nie pracuje ogrzewanie. Nic nie dmucha :(

Czy jedno ma coś współnego z drugim ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

OK. Płytkę wyjąłem "mechanicznie" . Wrzuciłem potem V17_1 i jest ok.

Potem wrzuciłem V22 i znowu lipa :(

Który mam w końcu wrzucić ten soft bo mi juz ręce opadją :mad2:

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
OK. Płytkę wyjąłem "mechanicznie" . Wrzuciłem potem V17_1 i jest ok.

Potem wrzuciłem V22 i znowu lipa :(

Który mam w końcu wrzucić ten soft bo mi juz ręce opadją :mad2:

:shock: :shock: :shock:

Tak jak pisał "Sebast" musisz mieć coś z czytnikiem lub z płytami.

Dzisiaj robiłem zmianę jezyka i musiałem jeszcze raz przeprogramować i soft V.28 nie poszedł (myślę że właśnie jest coś z płytą).

Wgrałem V.27 i wszystko OK.

Nagraj płytę jeszcze raz na niskiej prędkości zapisu, musi się udać.

:cool2: :cool2: :cool2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

Nagrywałem z minimalną prędkością 1x - Alcocholem i tez nic.

Próbowałem już trzy wersj: V28, V27 i V25 - oczywiscie żadna nie poszła.

Cieszę sie tylko że za każdym razem ratuje mnie V17_1 :)

A może po V17_1 musze wrzucić Key a dopiero potem np.V25 ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

gdzies wyczytalem kilka rzeczy w tym temacie po pierwsze trzeba nagrywac plyty z predkoscia 2x

po drugie w sieci sa podobno wersje upgradu z virusem!?

po wtore bardzo trzeba uwazac z odlaczaniem wtyczek od mk - nie wolno tego robic na podlaczonym akumulatorze ale uwaga zanim sie odlaczy akumulator to trzeba poczekac az nawigacja sie wylaczy - didoa zgasnie i nie bedzie slychac ze czyta plyte w przecwnym wypadku mozna uszodzic mk na amen!

pozdrawiam,

Darek

ps. dysponuje plyta cd do upgradu ze sprawdzonego zrodla [nie internet] w wersji v29.1 - najnowasza jaka wyszla [mkI - mkIV] + cd-key do mkIII

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269