Skocz do zawartości

Drgania przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj przy ruszaniu cale auto mi drgalo zarowno na jedynce i wstecznym.

Wg mnie to musialo byc od dyfra,pozniej po przejechaniu paru km bylo wszystko ok. Autko stalo pare dni nie ruszane.Czy to czas wymiany oleju w dyfrze czy moze cos powazniejszego, czy moze to wogole cos innego.

Moja bunia to 520i 24v

pozdro

Opublikowano
o...to zaczyna sie.........poszukaj na forum a znajdziesz-jest tu tego mnustwo na wlasnie ten temat "kangura na 1 i R" ocenia sie to roznie ( od nie szczelnosc ukladu dolotowego powietrza po uszkodzenie sprzegla)
Opublikowano
  • Autor

Przeczytalem inne posty i u mnie jest troche inaczej bo to nie jest gdy jade bez gazu tylko dzieje sie to przy ruszaniu wiec na wpolsprzegle i z gazem.I tylko na 1 i R na pozostalych ok a uwiezcie mi dobrze sprawdzilem.

Dziwne ze to pozniej zniknelo i dzisiaj rano bylo ok. Jakby to bylo sprzeglo to objawy tez bylyby caly czas.Chyba ze sie myle?

Opublikowano
Przeczytalem inne posty i u mnie jest troche inaczej bo to nie jest gdy jade bez gazu tylko dzieje sie to przy ruszaniu wiec na wpolsprzegle i z gazem.I tylko na 1 i R na pozostalych ok a uwiezcie mi dobrze sprawdzilem.

Dziwne ze to pozniej zniknelo i dzisiaj rano bylo ok. Jakby to bylo sprzeglo to objawy tez bylyby caly czas.Chyba ze sie myle?

ja mam tez na polsprzegle, ale tylko i wylacznie kiedy dlugo jade i przychodzi momet kiedy gdzies utkne w miescie i wiele razy sie podjezdza( jest to wynikiem najprawdopodobnie zle przylegajacej tarcz sprzegla na rozgrznym sprzegle)