Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podczas jazdy po mieście kiedy zwalniam i puszczam powoli gaz to czuje drgania po dodaniu gazu jest ok. Zaznacze że nie jest to notoryczne, ale może już coś trzeba robić.
Opublikowano
trudno jednoznacznie zdjagnozować usterke ale biorąc pod uwage, że to diesel to można podejżewać poduszki silnika (sprawdź czy nie są mokre czy olej z nich nie wyciekł ) ale to raczej by sie działo przy pewnym zakresie obrotów nie prędkości lecz beemka jest nie okiełznana i może płatać różne figle objawiające sie w zupełnie dziwne sposoby
BMW sie nie psuje
Opublikowano

bez powiedzenia gdzie te drgania są ciężko bedzie coś zdjagnozować, moze krzyzak na wale, podpora, tródno powiedzieć

gdzie wogule te drgania wystepują ?? z przodu, po środku ??

Opublikowano
te drgania są odczuwalne raczej w okolicach sinika i mam wrazenie że słychać je w postaci nie równej pracy silnika tak jakby miesznka była nie taka jak powinna, albo nie równo spalana, po dodaniu gazu sytuacja sie normuje i jest ok. Tak jak pisałem nie jest to nagminne. Nie jestem znawca ale moje podejżenia padaja na pompę wtryskową ale nprosze was o opinie.
Opublikowano

Może i jest coś z pompą że w dolnych obrotach wylatuje jakiś cylinder i przez to telepie silnikiem go na boki co daje efekt drgań, maska w górę druga osoba do środka żeby miał kto gaz naciskać i obserwuj co się dzieje na wolnych obrotach jak zacznie drgać i dodawaj gazu żeby go wyprowadzić z drgań.

Ew. jeśli na wolnych obrotach będzie drgał (czyli teoretycznie jakiś cylinder niebędzie prawidłowo pracował) to odkręcaj po kolej przewody doprowadzające paliwo do wtryskiwaczy, jeśli któryś odkręcisz i nic się niepogorszy to wg mnie bedzie problem z tym cylindrem