Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy ktoś próbował zakładać skrzynię biegów od silnika M43 do M40??? na pierwszy rzut oka wyglądaja one tak samo czy to jest możliwe mam łożysko na wałku wyjące i chciałbym skrzynię wymienić a mogę za 350zł kupić od M43 z małym przebiegirm......
Opublikowano
Watpie ze pasuje, ja u siebie wymienialem (mam coupe e36 m43) i kupilem skrzynie od sedana albo compact m43 i mi dlugosc ciegla do drazka nie pasowala, to watpie zeby do m40 wogole pasowala. Moze wygladac podobnie, ale jakas drobna pierdółka nie bedzie pasowac i po robocie. Odradzam
Opublikowano

własnie sprawdzałem numery skrzyń w ETK i są takie same czyli wygląda na to że spokojnie nawet od M43 z 97 roku mogę włożyć skrzynię.... czy ktoś może się jeszcze wypowiedzieć????

pozdrawiam

Opublikowano

własnie dostałem takiego emaila od gościa z allegro który oferuje skrzynię od M43:

każdy choć ma troche pojecia o BMW wie ze skryznia BMW od 1.6 pasuje do 2.5, to jest ta sama skrzynia! moja jest od 1.8 M43, ale to bez znaczenia, bo pasuje do kazdej e36. Ma oznaczenia Gertrag, co oznacza ze pasuje nawet do e39! polecam, bo jest barzo świeża! POZDRAWIAM

i co wy na to???

Opublikowano
Hehe sprzedajcy to Ci wszystko napisza zeby tylko towar sprzedac. Mi sie osobiscie wydaje i taka tez opinia panuje ze mozna zamieniac skrzynie miedzy 316, 318 i 318is. Te z wiekszych silnikow moga pasowac ale np beda mialy inne przelozenia.