Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam 318is 92' . Taki problem wczoraj w nocy jezdzilem autkiem i wszystko mi gralo jak powinno a dzis rano wchodze do wozu i czuje ze pedal sprzegla nie stawia prawie zadnego oporu. Wogole jak puszcam szprzeglo to "lapie" juz przy samej podlodze :/ i rusza. Jak jade to moge nawet do polowy je wcisnac i teraz nic. Biegi sie zmieniaja spokojnie ale tylko gdy je wcisne z calej pary do konca, jak nawet troszeczke puszcze to nawet bieg nie wskoczy. Co to moze byc. Zaznaczam ze jeszcze wczoraj w nocy wszystko bylo git.

Dodam ze w nocy bylo mrozno i teraz taka odwilz jest czyli mokro.

Ciezko mi teraz sie autem jezdzi bo jak chce wolno ruszac to tylko leciutko puszcze sprzeglo i juz rwie :/ . Co to moze byc? Czy ktos sie z czyms takim spotkal?

Opublikowano

Tak jak padlo wyzej, a sprecyzuje to o: sprawdz ile masz plynu hamulcowego - tylko dokladnie. wezyk od hydrauliki sprzegla jest nizej niz hamulce :-). Jakis szkop pomyslal, ze sprzeglo wazniejsze od hamulca - i mial chyba racje :D. Tez tak kiedys mialem. Nie ma znaczenia, ze wczoraj bylo git :). Pekl mi wysprzeglik i powoli sie z niego saczyl plyn.

Wieczorem bylo git, a przez noc ubylo plynu na tyle, ze juz sie nie dalo odjechac :D.

PS: :search: bylo juz o tym 100tki razy...

edit:

:bylu bylo

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)

Opublikowano
Tak jak padlo wyzej, a sprecyzuje to o: sprawdz ile masz plynu hamulcowego - tylko dokladnie. wezyk od hydrauliki sprzegla jest nizej niz hamulce :-). Jakis szkop pomyslal, ze sprzeglo wazniejsze od hamulca - i mial chyba racje :D. Tez tak kiedys mialem. Nie ma znaczenia, ze wczoraj bylo git :). Pekl mi wysprzeglik i powoli sie z niego saczyl plyn.

Wieczorem bylo git, a przez noc ubylo plynu na tyle, ze juz sie nie dalo odjechac :D.

PS: :search: bylo juz o tym 100tki razy...

edit:

:bylu bylo

Wlasnie bylem u mechanika powiedzial zebym dolal plynu hamulcowego. Dolaem i pomoglo. Ale powiedzial zebym jutro podjechal do niego na odpowietrzenie ukladu, ale wlasnie jak mi znow ucieknie plyn to znaczy ze cos przeiceka. :/

Opublikowano

jak mi znow ucieknie plyn to znaczy ze cos przeiceka

... tak , jak ci ubędzie płynu to kup zestaw naprawczy siłownika / wysprzęglika sprzęgła - komplet to jest marżetka oring i harmonijka - przepuszcza marżetka - koszt zestawu ok 10 - 15 zł ( w zależności od producenta ) - bedzie działać - nowy siłownik - zamiennik ok 8 dych - używki nie polecam bo nie wiadomo jak długo pochodzi - chyba że poleci Ci wymianę mechanik po stwierdzeniu wżerów na cylinderku lub tłoczysku wysprzęglika - w innym wypadku wystarcza zestaw ...

* - w zależności od typu i wyposażenia