Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siema, niedawno qpiłem 318 z klimą, przy klimie są 2 pokrętła temperatury powietrza, oprócz tego mam zwykłe pokrętło ciepło-zimno temp. nawiewu, przy WYłączonej klimie i włączonym nawiewie temperatura nadmuchu ustawia się do ustawień tych pokręteł z klimy, czy tak powinno być czy nie?, po wykonaniu przeglądu w zakładzie jakieś dziwne odgłosy zaczęły dobiegać z okolic środka deski rozdzielczej jakby tam coś działało-przestawiało sie itd, mam podejrzenie, że klima chodzi ciągle czy coś...
Opublikowano

Temperature ustawia sie tak jak myslisz, a co do dziwnych odgłosów to musisz je troszke sprecyzowac. Jaki do dzwiek?

U mnie za kazdym razem po wylaczeniu silnika jest dzwiek jakby ktos pare razy zassal powietrze za radiem :-) ale jakos nie wydaje mi sie to jakas usterka...

Opublikowano
czyli przy wyłączonej klimie pokrętła temperatur od klimy nie powinny zmieniać temperatury nawiewu? a odgłosy to takie przekładanie jakby w magnetofonie kasetowym autorevers zadziałał :-)
Opublikowano
Jak nie powinny te pokretla dzialaja caly czas ustawisz 22 stopnie i taka temperatura bedzie utrzymywana. Wlaczenie klimy zalacza tylko pompe czyli bedzie ci w lato dmuchalo zimne powietrze. To pokretlo przy nawiewie o ktorym mowisz jest tylko do regulacji srodkowych nawiewow mozesz sobie np. ustawic cieple na nogi a zimne na twarz.
Opublikowano

jak nastawisz w zimnym samochodzie na siebie i pasażera 22 oC to bedzie ci dmuchac tak długo cieplym, az sie nagrzeje w samochodzie do 22 0c , potem bedzie ci dmuchało chłodnym o temp ok 22 oc.

Takprzy okazji:

Włączenie obiegu zamknietego latem lub wiosną równiez włącza klimę - gdy masz ustawioną w srodku niższa temp.