Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

uprzedzajac odpowiedzi w stylu "use the search" ;) informuje, ze uzywalem wyszukiwarki, ale nie znalazlem odpowiedzi, ktora mnie zadowala

otoz:

pewnego milego dnia zaraz po uruchomieniu cieplego silnika po zatankowaniu gazu (odpalam i gasze auto zawsze na benzynie)- nie wiem, czy ma to jakies znaczenie, ale podaje max szczegolow, silnik sam wszedl na obroty 3-3.5 tys i utrzymywal je na tym poziomie przez ok 5 sek., potem powrot na 700 obr doslownie na chwile i znow to samo, chociaz zdarzalo sie, ze nie bylo powrotu na niskie i trzymal caly czas na 3.5

nie bylo to klasyczne "falowanie" - ktore nota bene wiem jak wyglada ;)

po przelaczeniu na gaz - dokladnie ten sam objaw

zgasilem, maska w gore - maly rekonensans (na ile oczywiscie to bylo mozliwe) - odpiecie przeplywomierza - bez zmian, odpiecie czujnika polozenia przepustnicy - bez zmian

pozno i ciemno bylo, do domu maly kawalek, wiec mysle sobie - jakos dojade i zajme sie tym w bardziej dogodnych warunkach

odpalam, 1,2,3,4 - caly czas sama przyspiesza

i nagle jak reka odjal - usterka sama zniknela....

macie jakies koncepcje ki diabel to byl ???

nigdy wczesniej tak nie bylo i od 5 dni sie (odpukac) nie powtorzylo....

Opublikowano
lub przucinająca się linka bądź też cięgno przepustnicy od gazu.

chodzi gladziutko

jeżeli odpinałeś na przekręconym zapłonie przepływkę itp. to pamiętaj że na sczytaniu błędów wyrzuci ci je co nie musi oznaczać że są wadliwe.

robilem to bez klucza w stacyjce, ale dzieki za cenna uwage ;)

Opublikowano

Pawel Sitek

- ciesze sie, ze potwierdzasz, iz skoro podejrzewalem jakis chwilowy blad komputera, szedlem w dobrym kierunku ;)

Opublikowano
...PRZEKASUJ DRANIA, i powinno sie polepszych ogolnie.MI np. na zimnym strasznie falowaly obroty od mometu kiedy wcisnolem sprzeglo to 500-1000. Skasowalem nicponia i jak reka odjoł.Ja juz chyba w swoim samochodzie wszystko przerabialem.