Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym uzytkownikiem BMW E46. Mam szyberdzach i mam pytanie, poniewaz nie moge odsunac samej roletki tylko wraz z otwieraniem szyberdacha? Czy jest mozliwosc odsuniecia samej zaslepki? tak aby szyber byl zamkniety a swiatlo wpadalo do srodka?

Opublikowano
Mam e46 u mnie odsowa sie oddzielnie.Ale ta zaslona porusza sie na 4 takich metalowo-plastikowych sowakach i ta plastikowa czesc czesto poprostu peka sprawdz to.Jesli sie to zblokuje to otwierasz szyber razem z ta zaslona.Znam przypadki ze sprzedajacy samochodow poprostu mocuja to do szyberdachu zeby nie latalo.a uchylic szyber mozesz :?:
Opublikowano

Powinna sie przesuwac bez otwierania szyberdachu. Jezeli tak nie jest to ktos po prostu zmodyfikowal przyslonke nie we wlasciwy sposob.

Faktycznie czesto lamia sie te plastikowe uchwyciki powodujac zacinanie sie szyberdachu. Koszt naprawy (wykorzystujac do tego oryginalne czesci BMW) jest minimalny i mozna cala czynnosc wykonac wlasnorecznie.