Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od zawsze brakowało mi kolanek które są między filtrem kabinowym a wlotami powitrza do auta. Dodałem te kolanka gumowe i kiedy jadę więcej niż 40 km/h słyszę świst.

Czy coś się rozwaliło w jakimś mechaniźmie i dlatetgo od zawsze tych kolanek nie miałem czy macie inną teorię ?

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Jesteś pewny że klapki od nawiewów się otwierają po zamknięciu maski ??? u mnie zaczyna świszczeć jak otworzę maskę na włączonym silniku i kiedy dmuchawa chodzi. Oczywiście na postoju :norty:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jesteś pewny że klapki od nawiewów się otwierają po zamknięciu maski ???

Tak dokładnie otwierają się ale czy te kolanka mają być ustawione wprost do tych otwórów ?

Macie może jakieś fotki otwartej maski chcę zobaczyć jaki kont ustawienia mają te kolanka.

Dodam , że jak zdejme je to wszystko wraca do normy.

Opublikowano
No własnie u mnie są tyłem do kierunku jazdy ale jak jadę szybciej niż 60 km/h to mam świst w wylocie powitrza w kabinie. Jak kolanka przekręcę w kierunku jazdy to nic nie słyszę qrwa mać.
Opublikowano
u mnie sa tylem do kierunku jazdy i nic nie swiszczy. A jak przekrecisz do kierunku jazdy to przeciesz nie beda kierowac powietrza w te klapy. Zajrzyj w filtry kabinowe, moze sa w nich jakies liscie i one tak halasuja?

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
We wszystkich e38 do których zaglądałem były ustawione w kierunku jazdy z tą różnicą że niektóre były zaślepione a niektóre nie może tutaj tkwi różnica
Opublikowano

U mnie też są takie zaślepki ale otwierają się w czasie podmuchu.

Filtry ściągnąłem wyczyściłem i dalej świszczy ...

• 2 tygodnie później...