Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujący problem czasami zdarza się, że jak postoi całą noc próbuje odpalić silnik zaskakuje obroty skacza do 1000 spadają i gaśnie. Próbuje tak kilka razy stram się mu dodać gazu ale nie zawsze reaguje. Jak mu trochę pogazuje to później już trzyma ale tez nie zawsze, czasem już jade i przy wciśnięciu sprzęgła gaśnie. Pompka paliwa w zbiorniku wymieniona na nową tydzień temu (150zl więc zamiennik) ale to nie powinno mieć znaczenia bo mam 60l zalane wcześniej tak miałem jak bylo okolo 30l. Ropa jest kupiona od kolesia, który skąś zalatwia taniej pewnie z TIRa więc nie jestem jej pewny.

Jak ktoś miał taki przypadek to proszę o pomoc.

Szukalem na forum ale nie znalazlem nic konkretnego. Jak jest to poproszę o linki.

Opublikowano
Witam !!! Moim zdaniem masz walniety wtrysk sterujacy ( to ten z ktorego wystaje ok.15cm kabelek, zakonczony wtykiem na 2 piny ) Przy niskich temp. ( co nie jest reguła ) podaje niewłasciwe infor. o dawce paliwa ! Na Allegro cena ok. 390zl. Zaznaczam ze to tylko moja opinia !!! Pozdro:-)
Opublikowano

Zapomnialem napisać, że byłem parę miesięcy temu na komputerze i ustawieniu pompy wtryskowej i wszystko było ok. Wtrysk sterujący jest wilgotny w gniezdzie zbiera sie ropa ale tak jest od momentu jak kupilem.

Faktycznie obroty czasami tak faluja z 1000 do 500, czasami trzyma na 1000-1100 ale to na cieplym silniku. A jak leci od 1000 na zimnym silniku to spada od razu do zera ale to takze nie jest regula czasami zapali i tak jak w ksiażce. Filtr paliwa ma juz 10 miesiecy i bede go wymienial.

I sory ze tak dlugo nie odpisywalem ale dzieciak byl chory a ja mam neta tylko w pracy.