Skocz do zawartości

Czujnik sterowania czasem grzania swiec zarowych, HELP :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, to moj pierwszy post na tym forum i prosze o wyrozumialosc jezeli cos sie powtorzy :) Mam problem z moim TDS'em e34, a mianowicie sprawdzilem kody bledow i wyszlo mi ze jest problem z czujnikiem sterowania czasem grzania swiec zarowych...pytanie teraz do Was drodzy uzytkownicy forum, jak to ugryzc?? Gdzie znajduje się ten czujnik, czy trudno sie go wymienia i czy duzo kosztuje??Dodam jeszcze ze mam problem z odpaleniem silnika w temperaturach jakie teraz wystepuja, moze wina jest tylko w swiecach zarowych??mogly sie zuzyc juz?? samochod ma 220tys km. Jeszcze jednym z bledow jaki mi wyskoczyl to "czujnik wody w filtrze paliwa"?? dodam ze wymienilem tydzien temu filtr paliwa... Problem jest jeszcze z gasnieciem silnika i nierowna praca ponizej pewnego poziomu paliwa ale wyczytalem juz na forum ze to pompa paliwa w zbiorniku, i tez chcialbym sie dowiedziec jak sie do niej "dobrac" czy potrzeba kanalu czy moze jest do niej dostep od wneki na kolo zapasowe?? Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi :)
Opublikowano

Do pompy dostaniesz sie wyciagajac wykladzine z bagaznika. Pod nia jest taka czarna jajowata zaslepka, jak ja odkrecisz to zobaczysz gore pompy (z reszta dasz sobie juz rade)

Jezeli chodzi o swiece to najprawdopodobniej padl sterownik swiec zarowych. Nowy pare zlotych pewnie kosztuje ale uzywany powinienes dostac w rozsadnej cenie. Prawdopodobnie to przez niego masz problemy z rozruchem gdyz zapewne nie grzeje swiec.

Opublikowano
Witam !!! Jesli chodzi o te zle odpalanie przy obecnych temp. to najprawdopodobniej masz walniety Wtrysk Sterujacy- stara choroba w 2.5tds Pozdro :-)