Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy wylaczonych wszystkich odbiornikach w moim samochodzie pobierany jesr prad o natezeniu 0,5A co za tym idzie przy jedno/dwudniowym postoju bez jazdy mam problemu z jego odpaleniem

kiedy wyciagam bezpiecznik nr 9 wtedy obciazenie pradowe spada z 0,5A na 0,1A wiec mam podejrzenia ze cos tak robi zwarcie , pod pokrywa bezpiecznikow pisze ze bezp z pozycji 9 jest odpowiedzialny za radio ale radio mam nowe (3 miechy ma) i dowiedzialem sie ze sa na tym tez inne urzadnia,zarowki...mozecie mi powiedziec do kladnie jest podlaczone do tego bezp w bmw E36 Coupe 94'

Opublikowano

a przed założeniem radia też były takie problemy?

dość często się zdarza, że właśnie przy podłączaniu zrobi się gdzieś zwarcie i ucieka prąd z akumulatora

o ile wiem, to pod ten bezpiecznik nie jest podłączone nic innego

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Pod bezpiecznikiem 9 jest tylko radio. Odłącz samo radio i sprawdź wtedy pobór prądu.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
a przed założeniem radia też były takie problemy?

dość często się zdarza, że właśnie przy podłączaniu zrobi się gdzieś zwarcie i ucieka prąd z akumulatora

o ile wiem, to pod ten bezpiecznik nie jest podłączone nic innego

nie wiem jak bylo przed podlaczeniem bo samochod kupilem nie dawno , radio tez dokupilem a jezdze nim prawie co dziennie i wtedy jest okej , a jak ostatnio zostawiam na dzoen/dwa spoczynku to aku pada

Opublikowano
a może to nic innego jak wina starego akumulatora? alarm, pamięć może i pamięć radia zużywa trochę prądu. jak aku od nowości to będzie zdychał po 2 dniach stania.
Opublikowano
a może to nic innego jak wina starego akumulatora? alarm, pamięć może i pamięć radia zużywa trochę prądu. jak aku od nowości to będzie zdychał po 2 dniach stania.

nie , to nie wina akumlatora gdyz juz robie proby na drugim to radio pobiera bez panela w stanie spoczynku 0,3A a jak podlaczylem inne to bierze 0,06A

to radio ma jeskies pol roku i jest to model Dual XDMR7710 , czy mozliwe ze ona fabrycznie tyle bierze czy cos z nim jest nie tak ?

Opublikowano

Może masz go źle podłączone?

Czasem bywa że przewód od zasilania i podtrzymania pamięci radia u niektórych producentów jest zamieniony miejscami.

A masz podłączone tak że gra cały czas czy tylko po przekręceniu stacyjki?

Trzyma pamięć stacji?

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg