Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Od jakiegoś czasu mam nastepujący problem ze swoją Betą a mianowicie kopci z rury dymem parowym zarówno na benzynie jak i na gazie. Pomyslałem że to uszczelka pod główką, ale nie. Wydaje mi się że mam niewielkie ubytki płynu chłodniczego. Przewody chłodnicze nie twardnieją - są lekko twarde ale to normalne bo jest to układ ciśnieniowy - ciśnienia dopuszczalne do około 1 bar.

Na gazie odczuwam szarpnięcia podczas jazdy a także przy rozruchu potrafi czasami fuknąć w kolektor na benzynie wszystko OK. Sam już nie wiem co może być. Dodam że sprawdzałem również przewody doprowadzające gaz do kolektora - są suche, brak sladów płynu. Świece wymienione - nówki. Być może jestem przewrażliwiony ale u mojego starszego w MB190 przy walniętej uszczelce też kopcił przy czym mocno twardniały przewody i potrafił wyrzucić przelewem płyn chłodniczy. Co sugerujecie?

Opublikowano
Moze poprostu nasza zimowa aura sprzyja powstawaniu pary...a na gazie jest to szczegolniej widoczne...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Moze poprostu nasza zimowa aura sprzyja powstawaniu pary...a na gazie jest to szczegolniej widoczne...

Brak katalizatora wzmaga ten efekt.

Jeżeli szarpie i "fuka" tylko na gazie to sprawdź cewki, lewe powietrze i wyreguluj instalację LPG, jednym słowem doprowadź silnik do porządku :wink: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Ze dymi to norma - jest zima czlowieku ... :) jesli nierowno Ci chodzi auto to jedz na regulacje gazu, sprawdz cewki ... moze jakies nieszczelnosci w dolocie masz ?