Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Rano gdy chciałem odpalić usłyszałem dziwny gwizd dochodzący z okolic zbiornika .KOmputer wyświetlał że jeszcze mam na 70 km paliwa, przejechałem może 10km i fura padła.Oczywiście kurs na stacje po 10l i wszystko ok.

Mam pytanie czy już kończy mi sie pompa, że komputer pokazuje jeszcze 70km do tankowania czy coś z pływakiem?

Opublikowano
... tam są dwie pompy paliwa - główna i pomocnicza - ta druga ciągnie jek jest w okolicach 20 litrów / plus - minus / więc jak z wyższego poziomu idzie normalnie to może pada ta pomocnicza . Sam pływak też może źle pokazywać ale ten " dziwny dźwięk z okolic zbiornika " ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
dziwięk to piszczenie podejrzewam że nie miała już co zaciągać bo jak zalałem to już wszystko ok. Tylko nie wiem czy teraz wymieniać pompe i którą?
Opublikowano

... ja bym chwilowo się wstrzymał - patrz na wskaźnik , do bagażnika 5 litrów w karnister i patrzeć jak to chodzi w przedziale 30 litrów w dół - wiem że to może być uciążliwe ale może faktycznie pływak rezerwy sie zawiesił ... wiem że zaraz będzie że nie jeździ się na razerwie bo pompa sie przegrzewa itp... ale po co wywalać pieniądze na coś co nie jest zdiagnozowane ? - zawsze można ją pomierzyć / pompę / potem poszukam i dam znać ...

PS. zobacz fotke z tej aukcji - tak to wygląda :

https://ssl.allegro.pl/item162443820_zbiornik_paliwa_bmw_7.html

* - w zależności od typu i wyposażenia