Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Do tej porty tankowałem zawsze na Shell lub ew. Statoil, kiedy kupiłem auto na gaz przeczytałem gdzieś żeby nie tankować na BP bo coś tam :)

Przyznam szczeże że ja nie wierze w te plotki o paliwach, jedyne co mnie przekonuje to to że firmowe statacje częściej czyszczą zbiorniki LPG i mniej syfu się tankuje.

Ostatnio Shell w Mysłowicach (gdzie często tankuje) coś strakuje = nie ma prawie najniższych cen ;-) więc myślę nad tankowaniem na BP :)

Czy gaz BP nie jest gorszy od innych?

Kusi jeszcze 3%, czyli aż 6 gr upust jaki dają dzięki punktom :) Coś się ostatnio oszczędny zrobilem :P

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja swoją becie tankuje cały czas na BP i jak narazie jest git a latam już nią ponad pół roku wcześniej tankowałem się na stacjach typu noname i to woda sie lała to inne cuda teraz tankuje się tylko na BP i wszystko działa POZDRO

:D

Opublikowano

z gazem jest tak ze raz sie trafi dobry a raz nie. to tez zalezy od dostawy.

w mojej bejcy teraz tego nie zauwazam bo leje i jezdze nie patrze na spalanie.

ale w poprzednim aucie zdarzylo sie ze na gazie z tej samej stacji za ta sama kwote auto robilo 10km mniej.

teraz zazwyczaj leje na jet-cie. ogolnie jest gaz ok ale tez byly dostawy co czuc bylo ze auto nie jedzie tak jak powinno...

takze stacja czy nie stacja wazne jaka dostawa.

Opublikowano
z gazem jest tak ze raz sie trafi dobry a raz nie. to tez zalezy od dostawy.

takze stacja czy nie stacja wazne jaka dostawa.

zgadzam sie

najgorsze jest to, ze nawet jak przez pol roku gaz byl super, to nie ma gwarancji, ze nastepne tankowanie bedzie ok.....

Opublikowano
Kumpel na BP w Łodzi tankował przez 3 lata gaz (polonez, łada samara) i zawsze na swiatłach brał CC, kadety i takie tam :lol:
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
Jak wczesniej posiadalem auta na lpg to tankowalem tylko na BP gaz bardzo dobrej jakosci na pelnej butli robilem do 100 km wiecej i odczuwalem roznice w przyspieszaniu i elastycznosci pracy silnika tak wiec na pewno warto bo gdy zbraklo mi gdzies gazu i nie bylo ulubionej BP zatankowalem na orlenie i to byla dopiero tragedia tak jakby mu 1/3 mocy spadla wiec chyba cos w tym jest oza tym nie jest tak wcale drozej niz na tych malych przydomowych stacyjkach a tam to wiadomo co sie dzieje :roll:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)