Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich.

Mam takie pytanie odnośnie podłączenia telefonu poprzez bluetooth w tym modelu. Na kierownicy posiadam przycisk do odbierania rozmów ( taka buzka) .W klawiszach katóre sa na Duzej nawigacji tez jest telefon. Teraz jak mam uaktywnic telefon (posiadam SE k750i) ???Metoda ze trzymaniem guzika na klawiatórze i włączenie zapłonu nieskutkuje. Na dachu mam antenke taka płetwe rekina oraz w menu nawi ez jest funkcja telefon. z góry dzięki:)

Opublikowano
Odswieżam temat. Dodam jescze ze po wyjęciu tapiserki z tylu tam gdzie ejst czytnik DVD na samej górze jest metalowa skrzynka i która ma wejscie an antenke i jest wszytsko podłączone. Wygląd pasuje do modułu bluetooth jaki jest na allegro. W takim razie jak wykryć tel???
Opublikowano

Cześć

Numer z przytrzymywaniem przycisku i przekręcaniem zapłonu (pomiędzo 0 a 1) działa niepewnie, u mnie raz na 10 prób. Muszę przytrzymać przed bardzo krótko (0,5 s co najwyżej), a później jakieś 4-5 s, wówczas zaskakuje - w instrukcji jest napisane 1/3. Spróbuj więc kilku wariantów.

GR

Opublikowano
A czy w menu musze wybrać opcje telefonu lub na kierownicy wcisnąć ten guzik to tel który jest nad tą buźką którą tzreba trzymac??
Opublikowano

Ja mam dwa przyciski aktywujące telefon, jeden w kierownicy, a drugi w holderze na telefon zamocowanym pod podłokietnikiem. Aktywowanie wyszukiwania BT możliwe jest u mnie TYLKO po wciśnięciu tego przycisku na holderze. Jeśli więc zamiast holdera masz uchwyt na kubki to może ktoś zalogował telefon, a holder wymienił na uchwyt to kubków. To tylko trop, ale całkiem prawdopodobny.

Podobny wątek już był:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=37937

tam gość podaje link do stron, na których można znaleźć dużo wskazówek nt współpracy telefonów z autami bmw.

GR

Opublikowano
Właśnie sprawdzałem i tam gdzie powinien byc telefon jest normalny schowek zamykany taka zaslonką składającą sie jak harmonijka. PO wyciągnieciu tego jest wtyczka i taka jakby antenka wiec albo ktos to wymontowal albo nie bylo. A jest może taka mozliwość aby ten przycisk zastapic jakas zworka tyko na zcas zalogowania telefonu lub cos podobnego?? czy musiałbym kupic tą centralke na tel? z góry dzieki.
Opublikowano
Ja mam pytanie, bo w kwestiach elektronicznych jestem ciemna... czy mając NOKIĘ z buletooth będzie ew. ona współpracowała z moją bumką?? Czy nie ma szans i musiałabym zmienić telefon? Gdzieś widziałam kiedyś listę kompatybilnych telefonów ale nie pamiętam dokładnie gdzie i może to jakaś stara była? Z góry dzięki.
Opublikowano
ŁukaszPl moduł bluetooth juz posiadam . Jest on zainstalowny z tylu samochodu w miejscu gdzie jest czytnik DVD na samej górze. z jednej stronie jest wtyczka a z drugiej taki kabelek z fioletowym chyba antenka. Gdy wyjmę ten plasit gdzie powinna byc centralka znajduje sie tam taka sama wtyczka i taka sama antenka.
Opublikowano
Ja mam pytanie, bo w kwestiach elektronicznych jestem ciemna... czy mając NOKIĘ z buletooth będzie ew. ona współpracowała z moją bumką?? Czy nie ma szans i musiałabym zmienić telefon? Gdzieś widziałam kiedyś listę kompatybilnych telefonów ale nie pamiętam dokładnie gdzie i może to jakaś stara była? Z góry dzięki.

http://www.x5world.com/bluetoothphones.php

Pozdrawiam - Yacus`

Opublikowano

Zakładam, że Twoje auto jest "urządzeniem" BT. Inny tel. niż podany wśród rekomendowanych może współpracować, ale nie musi. Meldowanie wygląda normalnie ze strony auta, ale tel. niekoniecznie zadziała. Ja mam S55 Siemens i działa, a Nokia N70 za cholerę nie chce. Instalatorzy tłumaczą to faktem, że standar BT miał już kilka wersji, które ze sobą nie pracują. Brzmi niewiarygodnie, ale może tak jest.

GR

Opublikowano
Witam wszystkich. Przeglądając strony zauważyłem że ten przycisk do logowania telefonu posiada 4 kabelki.Czy ktoś mugłby sprawdzic które to piny w kostce ? I czy dało by zrobić taki prowizoryczny przycisk tylko zeby zalogować telefon???
Opublikowano
Witam wszystkich. Przeglądając strony zauważyłem że ten przycisk do logowania telefonu posiada 4 kabelki.Czy ktoś mugłby sprawdzic które to piny w kostce ? I czy dało by zrobić taki prowizoryczny przycisk tylko zeby zalogować telefon???

Pisales ze twoj samochod jest wyposazony w Bluetooth wiec dlaczego chcesz instalowac jakis prowizoryczny przycisk? :roll:

Wydaje mi sie ze w sklad zestawu Bluetooth wchodzi rowniez poszukiwany przez ciebie przycisk.

Opublikowano

http://www.x5world.com/bluetoothphones.php

Pozdrawiam - Yacus`

Nie działa mi ten link niestety :|