Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak mw temacie. Za co jest odpowiedzialny ten czujnik i jakie sa skutki w przypadku niesprawnego tego czujnika??? Ja nie moge odpalic swojej Buni :mad2: powymienialem przewody WN kpolke paluch, paliwo dochodzi iskra jest...wiec o co chodzi??? Dzisiaj odpalila bez problemu pochodzila troche chcialem dodac gazu ale zaczol sie mulic i zgasl a jak zgasl tak juz niechce odpalic. :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: POMOCY!!!!
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Podaje on informacje o położeniu tłoka pierwszego cylindra żeby komputer mógł ustalić początek sekwencji wtrysku. Bez niego lub z uszkodzonym nie zapali musi mieścić się w granicach 500-800 omów. W twoim silniku jest jeszcze czujnik na kablu zapłonowym pierwszego cylindra sprawdź go ma mieć od 1 do 2 omów. Obydwa parametry mają istotny wpływ na pracę tego silnika. Sprawdzałeś pompę paliwa ? jakie daje ciśnienie może tam trzeba szukać usterki ?
Opublikowano
Pompki nieruszalem wogole. Zobacze jutro jsk wymienie ten czujnik bo bede mial. Ale pompke bym wykluczal szczerze mowiac. dzieki wielkie za info. Przydadza sie mysle nie tylko mi :wink:
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

:D spoko. Ja niedluga zabieram sie za wymiane tego czujnika, nowy juz mam tylko potzrbuje 2 osoby do pomocy. Musi mi ktos maske trzymac bo samochod stoi w takim miejscu ze wiatr jest zawsze jakis mocniejszy niz normalnie :mrgreen:

Pozdro

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Musi mi ktos maske trzymac
Proponuję użyć do tego celu kija od miotły ew od łopaty jak wiatr będzie przybierał na sile :twisted2:
Opublikowano

:lol: dalem rade sam :!: troche sie nameczylem ale warto bylo bo juz wszystko dziala. Przetarl sie kabel od czujnika i dlatego bylo to co bylo. Ale nowy juz jest na miejscu i jestem zadowolony :mrgreen:

Pozdro

Magia trzech liter - BMW