Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam,

pytam w imieniu znajomego, e39, 2002 r., ma generalnie domykanie szyb z kluczyka, ale jedna szyba mu nie idzei do gory (drzwi prawy przod), mial je zdejmowane, pewnie w warsztacie czegos nie podlaczyli

pytanie: czego mogli nie podlaczyc? czy mozna to naprawic we wlasnym zakresie? (chodzi o czlowieka, podobnie jak ja, malo uzdolnionego/chetnego do dlugotrwalych dluban przy samochodzie:) )

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Niech pojedzie na reklamacje. ostatnio kolega w new beetle'u odłączył przy okazji zdejmowania boczka tapicerskiego drzwi silnik od szyby i od tej pory zadne sterowanie szyb mu nie działa. Wymiana silniczka (zintegrowany ze sterownikiem) nic nie dala, wymiana innego modulu powiazanego z tematem - tez nic. Ponoc dzis juz odkrył co tam sie dzieje ale jeszcze nie gadałem o szczegolach wiec nie wiem o co chodzi

pozdrawiam

t.

Opublikowano

Nie sądze aby czegos nie podłączono w warsztacie, w takim przypadku szyba nie pracowała by pewnie wcale.Niech sprawdzi czy otwiera się i zamyka z panelu sterowania w drzwiach kierowcy,oraz czy szyba opuszcza się i zamyka całkowicie poprzez jednokrotne naciśnięcie przycisku w drzwiach kierowcy( tzw.otwieranie i zamykanie impulsowe),warunek drzwi muszą być zamknięte.

Może jest to tylko kwestia zaprogramowania poprzez stacyjkę, sprawdżcie w instrukcji obsługi.