Skocz do zawartości

Co sie dzieje z licznikiem??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problemy z licznikem, a mianowicie licznik duzych i malych kilometrow przerywa tzn. czasami ladnie swieci, czasami nie swieci, zapala sie i gasnie kiedy chce, Moze poczesci jest to moja wina :cry: , poniewaz mam tez problem z zerowaniem licznika tak samo raz zeruje a raz nie i przez to kiedys chcialem zzerowac moze zamocno nacisnelem i zanily kilometry ale roszylem i sie pojawily, ale od tego czasu są juz problemy.

Czy to sie da naprawic co tam moze byc czy jest mozliwosc naprawy takiej rzeczy samemu? Chodzi mi tu o ten wyswietlacz kilom. i ten przycisk do zerowa?

Co do licznika to jest to taki jak montuja w e36 a moj sam. to e34 520

Drugim moim problemem jest nie rona praca silnika na biegu jalowym. Zaluzmy ze sobie jade jest wszystko ok staje na swiatlach moj obrotomierz schodzi z obrotow plynnie jednak przystaje w okolicy 1000 obrotow po 2 moze 3 sekundach schodzi nizej do 650-700 obrotow.jest ok silnik chodzi bardzo rowno ale tak po uplywie moze 10sek. silnikiem zaczyna trzesc tak jakby ktoras swieca nie dawal dobrze iskry czy jak? kiedy przegazuje jest wszystko ok ale spowrotem sie to dzieje po uplywie tych kilku chwil.

Gdzie mam szukac usterki co mam sprawdzic??? powiem jeszcze ze swiece wymienilem na ngk ale to nic nie dalo resetowalem komp ale to tez nic nie dalo. Moj silnik to 2.0 m50

CO MAM SPRAWDZIC OD CZEGO MAM ZACZAC??? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Licznik kilometrów jest praktycznie nie do naprawienia niestety. Jest przylutowany w taki sposób że nawet jego rozlutowanie to ciężka sprawa. Możesz jedynie rozebrać zegary i nim trochę poruszać bo mogły jakieś luty popękać i nie stykają, może to pomoże.
BMW forever!!!
Opublikowano

Co byscie mi powiedzieli na temat tych obrotow na biegu jalowym???

Prosze o Wasze opinie poniewaz nie wiem od czego zaczac szukanie usterki????? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Co byscie mi powiedzieli na temat tych obrotow na biegu jalowym???

Prosze o Wasze opinie poniewaz nie wiem od czego zaczac szukanie usterki????? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Takich tematow tutal bylo juz wiele. Wypowiem sie jako posiadacz E36. Takie objawy sa typowe jezeli masz uszkodzona jakas czesc, ktora steruje spalaniem, a moga to byc 1. przeplywomierz 2. czujnik temp 3. czujnik polozenia przepustnicy 4. sonda "lambada". Takie zjawisko jakie opisujesz mialem przy uszkodzonym przeplywomierzu. Komp wtedy bierze wartosci srednie z tablicy. Niestety sa to jakies tam zapisane i jak sa inne warunki zewnetrze to wtedy zaczyna sie "taniec" obrotow. Komp stara sie wyregulowac, ale nie moze i tak caly czas...

Staram sie pomoc jako E36 BMWUser...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)

Opublikowano

U mnie tez dzieja sie dziwne rzeczy z licznikiem podczas jazdy (ale na postoju po jezdzie, gdy wlaczony jest silnik tez jest cyrk):

podczas jazdy licznik wylacza sie (spada wskazowka predkosciomierza, obrotomierza, benzyny, temperatury) i wlacza spowrotem. Czasami robi to tak szybko ze mam ladna dyskoteke na desce rozdzielczej. Czasami wszystko gasnie, po to by zapalic sie za chwile spowrotem (zapalic w sensie powrocic do normalnosci a nie ze swieci mi wszystko :) )

Dodam jeszcze ze dyskoteka na liczniku zaczyna sie po przejechaniu kilku kilometrow, nigdy na poczatku (jest mozliwe ze cos sie przegrzewa?)

Zaczne od sprawdzenia wtyczek w liczniku, jesli uda mi sie go wyciagnac korzystajac ze sposobu podanego w "Zrob to sam". Gdyby poprawienie wtyczek nie dalo rady to na co zwrocic jeszcze uwage?

http://img166.imageshack.us/img166/6026/ichazq8.gif