Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam jak widac bmw 320i coupe od jakiegos czasu mam problem z licznikiem ale to niewazne znalazlem taki licznik

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E36-M3-EVO-Speedo-Instrument-cluster-clocks-m3-ev_W0QQitemZ120078437395QQihZ002QQcategoryZ10374QQrdZ1QQcmdZViewItem

i zastanawia mnie czy by pasowal do mojej 320?! widze ze licznik spalania jest cyfrowy i z tylu jest dodatkowa wtyczka ???!!! a ogolnie to podobne wszystko. Ma ktos zdanie na ten temat?

Opublikowano

Napewno nie będą do twojego modelu pasować te zegarki :wink: , nie będą prawidłowo wskazywały ani prędkości ani obrotów.

Jak wynika z opisu aukcji są to zegary z E36 M3 SMG i widac na zdjęciach wyraźnie że prędkościomierz jest wyskalowany do 280 km/h a Ty potrzebujesz pewnie do wartości 260 km/h, obrotomierz w "M" jest do 8 tys obr/min a w normalnych wersjach pomijając diesla jest do 7 tys obr/min.

W miejscu ekonomizera zazwyczaj w M jest wskaźnik temperatury oleju ale w tym przypadku zapewne jest wskaźnik włączonego biegu i możliwe że także temperatury oleju.

Dlatego napisałem zapewne bo nie widziałem na żywo takiej wersji wskaźników ani E36 M3 ze skrzynią SMG :wink:

Opublikowano
Ja jaszcze dodam że zegary do poszczególnych modeli różnią się kolorem tylnej części (tego plastyku) i po tym należy szukać.
BMW forever!!!