Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem świeżym i szczęsliwym posiadaczem e34 520i :)

mam pytanie odnośnie alarmu, bo lada dzień będe go ubezpieczał i musze się upewnić czy jakiś już w nim jest czy trzeba będzie kupić.

po wyłączeniu stacyjki zaczyna coś pikać jak dobrze pamiętam pięć razy i nie wiem czy to jest uzbrajanie się alarmu czy też takie odgłosy poprostu wydaje z siebie każde BMW po wyłączeniu silnika?

pozdrawiam

Janusz

Opublikowano

Z tego co napisałeś prawdopodobnie nie masz alarmu a jeśli chodzi o ubezpieczenie to firmy ubezpieczające są bardzo wymagające chocby z tego powodu że są to auta bardzo popularne i dosyć często kradzione jest nawet na nie zwyżka na ubezpieczenie

Alarm musi mieć atest a jak trafisz na nieco uciążliwego agenta ubezpieczeniowego to zażąda drugiego zabezpieczenia w postaci blokady skrzyni biegów lub imobilaisera oczywiście jest głupota

Opublikowano
No akurat agentem jest znajomy mojego ojca wiec chyba nie bedzie robil problemow. W takim razie jesli chodzi o alarm co bys proponowal? Moze jakies dwa rozwiazania - budzetowe tak do 500 pln i porzadniejsze kolo 1000 pln? Oprocz alarmu bede chcial tez zrobic jakies zabezpieczenie domowej roboty.
Opublikowano
kup alarm z allegro - sa tanie zestawy z atestem itp - polecam goscia Starmach - sprawdzony..

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
ja tez mam takie 5 piknięć po wyłaczeniu silnika, ale tylko wtedy jak wyłączam silnik przy załaczonym radiu. Radio sie wyłącza i piec razy pika. Jak radio wyłącze przed zgaszeniem, nic nie pika.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Jeśli chodzi o alarm to ja jestem zwolennikiem czegoś naprawde dobrego moge polecic alarm amerykańskiej firmy Prestige jest to alarm naprawde bezawaryjny zakładałem taki alarm do jednego auta w 1992 r i do dzisiejszego dnia działa bez problemów jak pisałem w innych postach mam po sąsiedzku firme zakładającą alarmy i oni zakładając je od lat

90-tych w ilościach naprawde sporych też nie mieli żadnych reklamacji Co do drugiego zabezpieczenia to proponuje własny ukryty wyłącznik w tych czasach najbardziej chyba skuteczne zabezpieczenie znam to z autopsji po tygodniu jak kupiłem swoje bmw to z parkingu strzeżonego z zabezpieczeniem na skrzyni biegów moje auto poprostu odjechało

Opublikowano
ja tez mam takie 5 piknięć po wyłaczeniu silnika, ale tylko wtedy jak wyłączam silnik przy załaczonym radiu. Radio sie wyłącza i piec razy pika. Jak radio wyłącze przed zgaszeniem, nic nie pika.

No radio jest włączone, więc to będzie to co mówisz.

Opublikowano
Jeśli chodzi o alarm to ja jestem zwolennikiem czegoś naprawde dobrego moge polecic alarm amerykańskiej firmy Prestige...

No to chyba zdecyduje się w takim razie na PRESTIGE APS 150MXA, tylko musze poszukać gdzie go najbliżej mnie zakladają. Ew. kupić taki przez internet i zlecić zalożenie. Bo jestem z Bełchatowa i nie jestem pewien czy go dostane tu na miejscu. Póki co samochód stoi w garażu, bo dopiero w czwartek go rejestruje.