Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !!!

Jest to moj piewszy post na tym forum:) Od kilku dni przesiadlem sie z c-klassy 180auto do 325 coupe :D I jak narazie jestem bardzo zadowolony z tej zmiany. Otoz postanowilem zmienic wiele rzeczy w moim aucie i w ten weekend chyba wezme sie za zmiane glosnikow ( radyjko juz wsadzilem) :D

Chcialbym zmienic glosniki ale nie znam wymiarow wszystkich glosnikow jakie mam w samochodzie.

Z przodu na dole wiem ze pasuja 130mm, z tylu najprawdopodobnie 10mm. Ale mam jeszcze glosniki w drzwiach. Po dwie sztuki na strone ( najprawdopodobnie wysokotonowe i sredniotonowe).Jakich wymiarow glosniki tam wchodza?? Jakich mam szukac ??

PS. na weekend przewiduje rowniez montaz felg (225/35/18R) - mam nadzieje ze zmieni to wyglad na lepsze :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie ten dział ale powiem ci ze masz system z trójdrożnym zestawem z przodu a co za tym idzie w bagażniku znajduje się fabryczny wzmacniacz z wbudowanymi zwrotnicami i nie tak łatwo to wszystko przerobic bo np głośniki sredniotonowe w drzwiach mają nietypowy opór 6 omów i jak włożysz 4 omowe to mozesz wzmacniacz spalić a poza tym nie dokupisz łatwo pasujących głośników do drzwi. Druga sprawa to każde wspólczesne mocne radio jest mocniejsze od tego fabrycznego wzmacniacza. A prawda jest taka ze jak wszystko dobrze zrobisz to na nowym radiu fabryczne głośniki bardzo ładnie grają a na pewno ładniej niż jakieś tanie zamienniki.
Opublikowano
Wzmacniacz fabryczny masz z lewej strony bagażnika pod wykładziną. A wymiary to pod nogami trzynastki, z tyłu dziesiątki a w drzwiach takie jak widzisz z zewnątrz. Spróbuj poszukac w dziale Audio, Alarmy.... bo tam naprawdę bardzo dużo o tym jest napisane.
Opublikowano
risto, jakia nazwa jest koloru twojej betki ?? Co ams znapisane na kielichu pod maska ??

nie mam na kielichu niestety naklejki, ale mam wujka ktory jest blacharzem w fabryce BMW na bawarii i mi powiedzialem ze mam MARITUS BLAU :lol:

co do wzmacniacza to znajduje sie po lewej stronie jak otworzysz bagaznik pod ta szara tapicerka nad nadkolem. Ciezko bedzie dobrac glosniki walsnie do tego systemu. Ja mam ta sama wersje audio i dalem sobie z tamtym spokoj. Poza tym moje seryjne glosniki sa w swietnym stanie wiec mam obawy ze jesli kupie inny sprzet to nie zagra to lepiej.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
KOLEGOR DROGI wmontujesz JBL :lol: ewent Infinity (wole JBL) będziesz usytasfakcjonowany w pełni , mają głośniczki o wymiarach które wręcz są stworzone do Beatek :8) robią wymiot piękny do tego wsadz sobie skrzynie JBL i zatrzęsiesz asfaltem pzdr4 bimmer's :lol:

M y F a v o r i t e ? O n l y B l a c k ...

B l a c k - M i g h t y - W o n d e r f u l