Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka, na zegarze cały czas pokazuje niską temp. tak jak by się silnik nie nagrzewał, a jeździłem pare godzin. Nie działa równierz ogrzewanie, tzn. grzeje ale słabo.[/b]
Opublikowano

Komet mądrze gada :cool2:

Tylko dobrze odpowietrz po wymianie termo bo sama wymiana bez odpowietrzenia może nie pomóc :!:

Pozdrawiam

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Komet mądrze gada :cool2:

Tylko dobrze odpowietrz po wymianie termo bo sama wymiana bez odpowietrzenia może nie pomóc :!:

Pozdrawiam

jak będziesz odpowietrzał, to jak sie nieznasz to najlepiej zawieź do jakiegoś mechanika, ja wczoraj odpowietrzałem, to cos spieprzyłem i dzis sie dowiem co to jest grane

:jawdrop:

Opublikowano

No odpowietrzanie jest skomplikowane, bo oddzielnie chłodnica a oddzielnie blok! A z tym może być syf :!:

Ale tżeba zrobic to dobrze bo to dośc ważna sprawa

Pozdro

Opublikowano
Chlopaki, nie przesadzajmy...odpowietrzenie to fakt, jest ciezki i trzeba to odpowiednio i dokladnie zrobic ale nie az tak zeby jezdzic do mechanika...nie mowie, ze wszystko umiem ale kazdy powinien sam sie nauczyc odpowietrzac swoja maszynke...takie jest moje zdanie :)

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Nie mówie że nie, ale np. w moim przypadku sie ciesze że oddałem do mecha. bo "zmaśliła" mi się śruba od odpowietrzania bloku i ukręciły się wszystkie śruby od obudowy termostatu. Sam nie byłbym w stanie tego zrobić.
Opublikowano
Chlopaki, nie przesadzajmy...odpowietrzenie to fakt, jest ciezki i trzeba to odpowiednio i dokladnie zrobic ale nie az tak zeby jezdzic do mechanika...nie mowie, ze wszystko umiem ale kazdy powinien sam sie nauczyc odpowietrzac swoja maszynke...takie jest moje zdanie :)

no, może i nie jest ciężkie, ale czytajcie mój przypadek

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=43171

i nie wiem co dalej robić :cry2:

Opublikowano
Nie mówie że nie, ale np. w moim przypadku sie ciesze że oddałem do mecha. bo "zmaśliła" mi się śruba od odpowietrzania bloku i ukręciły się wszystkie śruby od obudowy termostatu. Sam nie byłbym w stanie tego zrobić.

Hehe, nie mowimy tutaj o ekstremalnych sytuacjach :)...ja sam jak odpowietrzalem to ukrecilem srube odpowietrznika...hehe i przez noc samochod stal do polowy zalanym plynem...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
No ja w aucie mam podobnie, w sroku zimno brr nic nie grzeje. Na trasie z temp jest ok lecz gdy wjade do miasta to temp podskakuje pod czerwone. Z tego co widze to termostat. ok sie wymieni ale jak odpowietrzyc??