Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem ze podczas tankowania samochodu cały czas mi odskakuje ciegno w pistolecie dystrybutora. Chciałem zaznaczyc ze tak sie dzieje obojetnie na jakiej stacji. Czym to moze byc spowodowane??
Opublikowano
Najprawdopodobniej zapowietrzeniem wlotu paliwa lub uszkodzenie tego wlotu, np zgnieceniem, przez co paliwo się cofa i włącza wyłacznik bezpieczeństwa przy dystrybutorze.
Opublikowano
albo pistolet nie dokonca wsadzony ( zagina sie i strumien paliwa uderza o scianki wlewu i blokuje tym samym pistolet )

nie wsadzaj calego, zostaw ze 2 ząbki

Opublikowano
Podjedź na stację gdzie nie ma samoobsługi i niech pracownik zatankuje tylko nie mów mu wcześniej że nie da się zatankować. A w ogóle to jak ty jeździsz jeśli nie mozesz zatankować?
Opublikowano
Może po prostu za mocno naciskasz spust i on po prostu wtedy odskakuje :) To normalne, ale jeśli nie o to chodzi i porady kolegów Ci nie pomogły to stawiam na zapowietrzenie.
Opublikowano
Nie wiem ale kiedyś tak miałem jak mi akumulator siadł i tankowałem na zapalonym silniku wtedy tak mi się odcinał pistolet - chyba chodzi o masę - coś z masą.