Skocz do zawartości

Sposob na wykrecenie wtryskow??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wykrecic wtryski ktore sa troche zapieczone?

Chodzi o auto kolegi.

Pytanie do Was, czy istnieje jakis sposob/srodek, ktory pozwoli bezpiecznie wyjac wtryskiwacze?

Edytowane przez AD4M

Opublikowano
a po co je odkręcasz?

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
pracuje w mercedesie i wyjmujemy sciągaczem hydraulicznym nie ma innej mozliwosci chyba ze wtryski sa do wywalenia to wtedy mamy wybijak ktory tez mozesz kupic do bumy.
Opublikowano
Jak zmieniałem silnik w swojej to w tym co kupiłem też 2 nie mogli wyciagnac handlarze i zostawili takie rozwalone :) Mechanik prawie cały dzien sie z nimi meczył grzali palnikiem głowice i chłodzili azotem wtryskiwacz do którego był przyspawany młot udarowy :) i tak walili az silnik skakał ale udało sie. Ale naprawde mieli juz chwile zwatpienia:( Te wtryskiwacze sa bardzo długie i wredne do wyciagania :(

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
  • Autor

Chcialem sprawdzic ich stan.

No tak te akcje z wybijakami, mam troche obaw.

Edytowane przez AD4M

Opublikowano

Witam.

Mialem podobny problem w 330d. Pojechalem do servisu boscha i tam sprawdzili wydolnosc stopien zuzycia i takie tam po czym powiedzieli ze 5 z 6 wtryskiwaczy ma nieszczelnosc. Demontaz trwali trwal a po wyjeciu okazalo sie ze nieszczelnosci nie da sie usunac inaczej niz wymieniajac wtryskiwacz. Przed wyjeciem uprzedzono mnie o tym ale zapewniano ze najczesciej wystarczy wymiana samych koncowek lub czegos w podobie. Zamienik wtryskiwacza kosztowal 1500zl a orginal prawie 2600zl za to uzywane mozna bylo kupic za 1200zl za 6 sztuk. Zdecydowalem o zakupie uzywek po czym sprawdzono ich skutecznosc i okazalo sie ze trzymaly sie w normie ale kosa to nie byla. Jak sie pozniej dowiedzialem czesto w dieslach bmw wystepuja problemy z wtryskami zwlaszcza jak jezdzimy na polskim paliwie. Tak skonczyla sie moja przygoda z dieslem a co za tym idzie ja bym niczego nie ruszal bo mozesz miec wieksze klopoty. Servis Boscha w Warszawie naprawde godny polecenia zwlaszcza ze o dieslach wiedza wszystko.

Pzd

Opublikowano
  • Autor
Witam.

Mialem podobny problem w 330d. Pojechalem do servisu boscha i tam sprawdzili wydolnosc stopien zuzycia i takie tam po czym powiedzieli ze 5 z 6 wtryskiwaczy ma nieszczelnosc. Demontaz trwali trwal a po wyjeciu okazalo sie ze nieszczelnosci nie da sie usunac inaczej niz wymieniajac wtryskiwacz. Przed wyjeciem uprzedzono mnie o tym ale zapewniano ze najczesciej wystarczy wymiana samych koncowek lub czegos w podobie. Zamienik wtryskiwacza kosztowal 1500zl a orginal prawie 2600zl za to uzywane mozna bylo kupic za 1200zl za 6 sztuk. Zdecydowalem o zakupie uzywek po czym sprawdzono ich skutecznosc i okazalo sie ze trzymaly sie w normie ale kosa to nie byla. Jak sie pozniej dowiedzialem czesto w dieslach bmw wystepuja problemy z wtryskami zwlaszcza jak jezdzimy na polskim paliwie. Tak skonczyla sie moja przygoda z dieslem a co za tym idzie ja bym niczego nie ruszal bo mozesz miec wieksze klopoty. Servis Boscha w Warszawie naprawde godny polecenia zwlaszcza ze o dieslach wiedza wszystko.

Pzd

Dziekuje.

Servis bosh zalatwil sprawe, nie trzeba bylo nic wykrecac, zmieniono tylko przeplywomierz.