Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem na allegro listwę z wtryskiwaczami. W aukcji napisane było, że silnik to m50, rozmawiałem ze sprzedającym i to potwierdził (92 rok tak jak mój), numer części nie zgadzał się z moim (uznałem, że może będzie ok). Otworzyłem dziś paczkę i okazało się, że listwa jest idenytczna, natomiast wtryskiwacze mają numer: 0 280 150 208, moje to: 0 280 150 414. Tu: http://apps.bosch.com.au/products/saa/efi_injectorservparts.pdf jest napisane, że pierwszy jest do m20, drugi do m50.

Teraz pytania:

Czy sprzedający oszukał mnie mówiąc, że to m50?

Czy jak włożę do mojego te wtryski to będzie działało? Jeśli tak to na ile dobrze?

Opublikowano
Nie jestem w stanie teraz sprawdzić tego po numerach boscha a podana strona mi się nie otwiera ale w M50 z tego co pamiętam były stosowane wtryskiwacze boscha i lucasa z tym ze boschowskich w M50B20 były conajmniej dwa rodzaje w zależności czy był wtrysk sekwencyjny czy półsekwencyjny (dwugrupowy) i tu właśnie może byc różnica. Poza tym mogą być od M50B25 lub M50B20 pomijając jakieś rzadko spotykane wersje (np. M50B24) a listwa z wyglądu się nie różni poza kolorami wtryskiwaczy i silnik też jakoś będzie pracował ale lepiej załóż takie jak mają być.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Kolor wtryskiwaczy jest ten sam - biały. Obydwa są Boscha i obydwa m50b20.

W takim razie kupione przeze mnie wtryskiwacze są od innego rodzaju wtrysku, ale też od m50. No to wystawiam je dalej...:(