Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam taki problem:gdy odpalam auto po nocy to trzesie calym samochodem,jak dodam gazu to przestaje ale jak zejdzie z obrotow to jest to samo,pozniej juz w ciagu dnia nic sie takiego nie dzieje.Nie jest to moze jakies straszne trzesienie ale jest i zaczyna mnie to nie pokoic.Dodam ze samocho do bmw 318 ti e36.
Opublikowano

prosta diagnoza. masz to samo co ja...mianowicie wtryski padają

w kazdym razie jak dolejesz jakiegos specyfiku to z 2-3 dni bedzie ok ale pozniej znów telepotanie z rana:(

Domniemam ze masz gaz.

aha i dobra rada: po dluzeszej przejazdze na gazie przełącz na kilka km na benzyne...

Opublikowano
A wiec tak,swiece nie byly wymieniane a uonigdy nie widzialo gazu i nigdy widziec nie bedzie!!!Co do padajacych wtryskow to mam nadzieje ze to nie to.Przy jakim przebiegu padaja wtryski???auto ma udokumentowany przebieg 150tys km.
Opublikowano

Jak z mocą i osiągami? To wcale nie musi być sprawa stricte mechaniczna (napędowa) i wymiana świec niekoniecznie pomoże (jeśli są to raczej drgania niż mocniejsze trzęsienie).

Sprawdź jak zachowuje się wydech "na zimno" i czy to od niego nie czujesz w/w (spróbuj zlokalizować źródło) - być może tłumik drgań się "popsuł" i strasznie wpływa na niego niska temperatura (póki tłumik go nie nagrzeje)...Taka jest moja teoria.

Opublikowano
to może być uszkodzony czujnik temperatury silnika żle podaje dawke paliwa na zimnym silniku i dlatego obroty tak spadają
Opublikowano
Witam pierwsze co bym zrobił to sprawdzenie poduszek silnika ,to są poduszki olejowe i często padają .Poz
Opublikowano
Z moca i osiagami wszystko jest wporzadku,bardziej bym sie sklanial ze cos jest z tlumikiem,gdy odpalam po dluzszym postoju to cos w nim rzegocze,obroty nie faluja,moze sa ciutke za niskie.Auto pali malo wiec nie sadze ze cos jest z sada lambda.
Opublikowano
Witam pierwsze co bym zrobił to sprawdzenie poduszek silnika ,to są poduszki olejowe i często padają .Poz

Przeczytaj dokładnie jak kolega opisał problem i kiedy ustępuje...

Nie sądzę, by była to sonda, a na kompie także nie musi to wyjść.

@Sucre: sprawdź to co pisałem (mocowanie i wytłumianie wydechu) i daj znać, bo sam jestem ciekaw twojego przypadku (może być na priv).

Opublikowano

@Sucre: sprawdź to co pisałem (mocowanie i wytłumianie wydechu) i daj znać, bo sam jestem ciekaw twojego przypadku (może być na priv).

wydech raczej nie trzęsie tylko chałasuje a ja podałem jedną z przyczyn niestety nie jestem prorocznią to sa tylko sugestie na pewno to można narobić w pewną część garderoy :D

Opublikowano

wydech raczej nie trzęsie tylko chałasuje a ja podałem jedną z przyczyn niestety nie jestem prorocznią to sa tylko sugestie na pewno to można narobić w pewną część garderoy :D

Wydech ma to do siebie, że drży i tak to mniej więcej poźniej sprostował autor post'u. Co do drugiego, to nie wiem :)

Opublikowano
Wiec tak.Ja mialem tak samo rano trzesienie po odpaleniu a po ok.10 km spoxx.Pierwsza moja diagnoza swiece zarowe.Trafna 5 spalonych!Jakis czas byl spokoj i znow teraz jest to samo.Ale zauwazylem,ze jak rusze przejade kawalek,zatrzymam sie wrzuce P w automacie i znow D to wszystko wraca do normy :shock: Nie wiem co jest???Mial ktos cos podobnego????

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
u mnie po dluzszym przestoju silnik sie trzesie...........po osiagnieciu okolo 40'C silnik pracuje dobrze( kiedys komputer wykazal ze wtrysk mi sie chyba zawiesza) widze ze wlewac nie ma sensu niczego do paliwa, jak one pracuja ( jak poznam ich zasde dzialania i budowe moze cos zmajstruje) podejzewam ze spadanie obrotow na jalowym moze byc tez przyczyna wtryskow...?!
  • 2 tygodnie później...