Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie. Jest taka opcja w regulacji nawiewu :?: Słyszałem, że ustawienie wszystkich suwaków w pozycji środkowej wymusza zamknięty obieg powietrza w aucie ale jakoś nie udało mi się tego jednoznacznie potwierdzić...

Opcja byłaby przydatna zwłaszcza w korkach w sąsiedztwie kopcącego STARA - miałem już taką przyjemność do tego stopnia, że dzieciątko mi zasłabło w foteliku :evil: :mad2:

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

Opublikowano

W moim 325i, obok suwaków nawiewu były 2 przyciski:

- pomarańczowy - włączający obieg zamknięty - po wciśnięciu słychać było jak silniczek przesuwa jakieś klapy w układzie wentylacji

- niebieski - włączający klimatyzację

Nic nie słyszałem o robieniu obiegu zamkniętego ustawianiem suwaczków w położeniu środkowym (czy jakimkolwiek innym). Może w tych autach bez klimy nie ma obiegu zamkniętego?

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
W tej wersji raczej nie ma obiegu zamkniętego a w takiej sytuacji jak star obok kopci to mozna całkiem wyłaczyć dmuchawę i na postoju powietrze z zewnątrz nie będzie się dostawało do środka.