Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ostatnio prostowałem przepływke ...... pod spodem tam gdzie jest ten potencjometr- jest takia regulacja na fedrze kurcze szkoda ze nie zrobilłem fotki no nie wiem jak to opisać !!!! ta regulacja na sprężynie ( okrągłe kułko ) gdzie reguluje sie położenie klapki u mnie była na nie całkiem zamknięta więc podkręciłen tak żeby sie zamkła no i oczywiśćie regulacje potencjometru jak to ma być z tą klapką????? :8) :8)
Opublikowano
Patrzylem u siebie jak mam. Mam dwie przeplywki jedna po strzale i druga 100% sprawna. W obu mam klapke zamknieta.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
wielkie dzięki pepe86 ale czy mugłbyś jeszcze spojrzeć bo jest rużnica jednego ząbka czyli klapka opiera sie sie na gumnie (niby odbuj) tak jak bendzieśż miał chwile czasu ps. a nie wiesz czemu wzrosło spalanie na OBC do I 39.00L i II 38.00 jak przymknąłem plapke a jażdze tak samo pozdr.
Opublikowano
W tej przeplywce po strzale gazu klapka lekko sie opiera na tym niby odboju. W druga przeplywke niezagladalem bo bym chyba zamarzl :) Spojze jak mi przyjda kable WN bo mam dowymiany to przy okazji juz zaobacze. A co do spalania to szczerze mowiac nie mam pojecia. Ja u siebie niemam tak wypasionego OBC :( Moze przez mroz wiecej pali nie wiem....
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
przez mróz chyba nie ,bo jak miałem wystrzał na gazie , a na OBC wyskakiwało nawet 99.9L czy przepływomierz pokazuje spalanie na OBC????? wedługł mnie tak bo znowu po innym wystrzale klapka sie tylko zawiesiła to miałem 39.0L
Opublikowano
Klapka powinna opierac sie na tym gumowym odboju. Nie chcę Cie zrazac do regulacji przepływomierza ale jeżeli ruszałeś sprężynę oraz ruszałeś slizgacz potencjometru to bedzie Ci bardzo trudno ustawić potencjometr. Wiem co pisze bo również próbowałem to zrobic i samochód niby chodził ok ale nie do konca, czasami silnik sie dusił, nie miał mocy itp. Kupiłem sprawny przepływoemirz na allegro i juz prawie trzy lata jeżdże bez żadnych problemów:) Oprócz tego wydaje mi się że czujnik temperarury masz uszkodzony. Na wejsciu przepływomierza masz taki wystający plasikowy stożek - sprawdz czy nie jest w nim przerwany drucik - jeżeli jest przerwany drucik to niestety ale nie naprawisz tego czujnika tepmeratury - ten drucik 'mierzy' temperature powietrza:) Niestety bardzo czesto podczas wystrzału ten drucik zostaje przerwany i przepływomierz wtedy nie spełnia prawidłowo swojej roli.
Opublikowano

czyli czujnik temp. jest odpowiedzialny za spalanie na OBC?

a co do ślizgacza to chyba trzeba go ustawić na pierwszej pozycji i zeby nie uciekł za daleko (zeby nie wyskoczył)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam dziś znowu grzebałem z przepływomierzem .regulowałem potencjomatr bo na mierniku było 50 ohm a powinno być chyba mniej przy zamkniętej klapce (ok 43 ohn) więc śrubkoręt i do roboty ,chyba dwie godziny regulowałem i wreśćie 29 ohm mniej już niemiałem nerwów założyłem no i zobacze pojeżdze jak coś zle wyjdzie to znowu bende grzebał tu pare fotek

http://img409.imageshack.us/img409/2559/1002071310xd1.jpg

http://img250.imageshack.us/img250/3784/1002071311tp0.jpg

http://img250.imageshack.us/img250/5169/1002071313pc6.jpg

http://img292.imageshack.us/img292/1305/1002071315pz5.jpg

Opublikowano
dziś troche pojeżdziłem (na gazie) no i nic żadnej rużnicy tylko, na OBC spalanie na postoju ROŚNIE-CZEMU??? czy wskazania na nóżkach 1 i 3 ( od lewej strony)nie są za niskie 29 ohn a powinno być 43ohm myśle ze jak bendzie niższa to wpłynie to na spalanie ?????? to zobacze od poniedziałku a co wy na to bo ja jużnie mam pomysłów.
Opublikowano
nowy problem spalanie pow .15L/100km na OBC niechce spadać tylko rośnie ( ale spalanie dobre 10 -12L/100km gorzej jak chce sie troche depnąć to tak jak wyżej 15l i rośnie nawet jak sie zatrzymam ) bendze kombinawał dalej ale brak mi pomysłów.