Skocz do zawartości

przypadek i rozwiązany problem z telepaniem auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mój problem polegał natym że na wolnych obrotach trzęsło całym autem na benzynie i gazie sprawdzałem co tylko mogłem i niewiele to poprawiło sytuacje ale 2 tyg temu moja żona jechała autem i skonczył się gaz a puzniej benzyna po zalaniu benzyny do baku i odpaleniu auta na benzynie silnik troche sie dławił strzelał ale po dojechaniu do domu chodził już w miare dobrze na drugi dzień pojechałem po gaz do auta silnik pracował ruwno 900obr|s po zalaniu gazu i przełonczeniu na gaz chodzi też równiutko bez żadnych zadławień przy przyszpieszniu i tak już jest ponad tydzień i jest wszystko ok. NIE NAMAWIAM wszystkich na taki eksperyment tylko chciałem sie podzielić moim przypadkiem.
Opublikowano

hello

mialem kiedys podobnie, i problem wiazal sie ze zlym ustawieniem gazu. byl na tyle zle ustawiony, ze dane centalki gazowej zmienialy ustawienia mapowania wtryskow w komputerze auta. pomagalao odlaczanie aku na jakis czas lub ostre przegazowanie fury na benzynie przez pare minut. , i zaczynal rowno chodzic.

wiec jesli u ciebie przyczyna bedzie taka jak u mnie, to jesli znowu pojezdzisz troche na gazie to znowu zmienia sie mapy i wszystko wroci do stanu poprzedniego.

oby nie :-) i oby byl to tylko zbieg okolicznosci :-)

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

dokladnie tak jak piszesz.... tylko wtedy to ja o tym nie wiedzialem, a bylo to ze 2 lata temu

w kazdym razie doszedlem do tego, ze trzeba jeszcze raz skalibroac porzadnie centalke od gazu. zrobilem to po swojemu :-) i problemy sie skonczyly

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]