Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam nastepujący problem.Od jakiegoś czasu z tylnego koła od strony kierowcy dochodzi jakieś dziwne chrobotanie,trzeszczenie.Sprawdziłem osłonę na tarczę hamulcową,klocki hamulcowe,założyłem inną oponę(myślałem,że to ona ma winę) i nic...Nadal ten sam wku.... dźwięk!Please pomóżcie bo mnie szlag trafi. :modlitwa:

Z góry dzięki

Opublikowano
Tulejki raczej nie bo to chrobotanie wydobywa się podczas gdy koło się kręci i słychać je tak podczas połowy obrotu koła.Nie wiem czy klarownie to wytłumaczyłem ale się starałem :wink:
Opublikowano

jasno wytlumaczyles ;)

u mnie tez cos ocieralo rytmicznie zaleznie od predkosci kola - byla podgieta oslona tarczy

w innym przypadku zaraz po wymianie klockow i tarcz ocieral delikatnie klocek ( nie wracal w prowadnicach )

Opublikowano
Ok.Pędzę kombinować.Mam nadzieję, że z sukcesem :modlitwa: .Dzięki
Opublikowano

Wszystko gra!!! :norty:

Wjechałem na rolki i nasłuchiwalem.Okazało się, że łożysko było lekko poluzowane.Po wymianie nie ułożyło się prawidłowo w kołnierzu.

Zwycięstwo!!! :mrgreen: