Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, do dzis myslalem ze mam w swojej babci padniete kolo dwumasowe. Stukanie po zgaszeniu samochodu, stuk podczas zmiany biegow. Po rozebraniu okazalo sie ze kolo dwumasowe jest ok. Lecz zauwazylem ze walek skrzyni biegow ma wyraznie wyczuwalny luz ( wyrobione lozysko w skrzyni ?) Mechanik zlozyl wszystko do kupy, kupilem nowe sprzego gumowe walu i podpore. Jakie bylo moje zdziwienie gdy po wyjedzie z warszatu samochod wpada mi w wibracje powyzej 70 km/h (zle przykrecony wal?, nie zaznaczyl polozenia?). Teraz pytanie

1. Lozysko sie wymienia ,czy lepiej szukac drugiej skrzyni? ( w starej wlalem nowy olej )

2. Czy ciezko bedzie teraz wrocic do sytuacji przed naprawa? ( chodzi o wyrazne bicie wau i jego wywazenie ) ??

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

Witam ja w swojej bymce miałem tez taki problem z wałem strasznie mi stukał przy wiekszej predkosci

je zajzejem jeszcze raz do tego problemu i był zle skrecony ale ja miełem tam na jednej idrógiej czesci takie dwie kropki i po skreceniu centralnie równo wszystko sie uspokoiło i jest git :lol:

Opublikowano
problem rozwiazany. Mam w samochodzie inna podpore walu niz kupilem ( nie wiem czemu, bardziej przesunieta w jedna strone) , zatem mam do sprzedana nowa podpore walu e34 525 m50 firmy febi/bistein ... Fotki wkleje jutro

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg