Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymienilem kilka dni temu sworznie na przodzie, bo caly czas mi stukalo- faktycznie sworzenie byly wybite. Po wymianie ustawili zbierznosc, i wszystko powinno byc ok. Luzy w kierownicy praktycznie ustapily, ale zaczelo sie mnostwo nowych problemow:

-auto bardzo nerwowo sie prowadzi

-stuki nie ustapily, szczegolnie na poprzecznych nierownosciach tłucze sie cos z przodu

-maly podmuch wiatru i auto traci zadany 'tor lotu', sciaga w koleine - ale po puszczeniu kierownicy na prostej (i bezwietrznej) drodze wszystko ok, idzie prosto

-ogolnie musze caly czas sie bawic kierownica zeby jechac.. Nie moge spokojnie sobie siedziec i patrzec na droge - tylko none stop 2 lapy na kierownicy i 100% uwagi, pomimo ze poruszam sie glownie po nowych drogach :/

-ostatnio przy 100 km/h + podmuch wiatru + padajacy deszcz o maly wlos nie byl rowny zaliczeniu rowu

Wydaje mi sie ze to moga byc tulejki na przodzie, mozna sprawdzic je jakos w 'domowych warunkach'... ?

Coz moze byc jeszcze przyczyna takiego zachowania sie auta?

Zanim pojade do mechanika, i zanim znow zaplace 40 zl za sciagniecie wahacza, prosze o Wasza pomoc, bo ja juz nie mam pomyslow :/

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Powodem moze byc to ze auto mialo kiedys konkretny wypadeczek i ktos je slabo zrobil. Jedz gdzies niech ci sprawdza plyte podlogowa geometie itp itd
Opublikowano

Witam,

moja tez mi myszkowala, "wyjezdzala z zakretu" - mialem wybite drazki na tzw. jabluszkach. Po wymianie jak reka odjal (zmienilem od razu sworznie i tuleje). Co do stukow, ktore nie ustapily - mozliwe, ze to laczniki stabilizatora tluka sie.

Warto by przyjzec sie tez tulejom z tylu (te co wchodza w prog).

Pozdrawiam,

JK

Opublikowano
Powodem moze byc to ze auto mialo kiedys konkretny wypadeczek i ktos je slabo zrobil. Jedz gdzies niech ci sprawdza plyte podlogowa geometie itp itd

nie, auto jest bezypadkowe, sprawdzane przez blacharzy-lakiernikow! Problem tak naprawde zaczal wystepowac po wymianie swozni...

:arrow: :arrow:

z zakretu nie wyjezdza.. Tuleje z tylu ok.

Jedynie pozostaja laczniki przod oraz tuleje przod..:/

Breast. Mouth. Waist.