Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam BMW E36 Coupe , nie dawno ustawialem zbieznosc bo mialem wymieniany drazek kierowniczy ale tak mi ustawili ze troche sciagalo mi na prawo , pojechalem z reklamacja ale nic nie zrobili bo powiedzieli ze jest okej i lepiej sie tego nie da zrobic ( ustawiali komputerowo)

teraz kupilem felgi z tym ze jedna jest inna tz chodzi chyba o ta wypuklosc felgi i mam ja na tyle i widac roznice ze jedna siedzi glebiej pod blotnikiem a druga prawie ze dochodzi do konca blotnika-w kierunku zewnetrzym

wymienilem tez teraz dwie opony na zimowe w tyle a z przodu chyba sa letnio zimowe

wydaje mi sie rowniez ze zawieszenie jest troche miekkie

powiedzcie mi gdzie lezy wina tego ze samochod plywa po drodze i kiepsko sie prowadzi? czy to wina opon , felgi , amortyzatorow czy moze jeszcze cos innego ?

prosze o porady

Opublikowano
Witam moim zdaniem to amortyzatory ja mam przednie do wymiany i podobnie mi pływa ale dopiero po przekroczeniu 150 km/h reszta zawiechy jest ok
Opublikowano

przegladnij sobie opony bardzo dokladnie.... jedna uwaganie kombinuj z innymi felgami bo roznia sie ciezarem jak juz musisz to parami 2 identyczne z przodu i dwie identyczne z tylu.

jak chodzi o opony cisnienie jest bardzo wazne na to tez zerknij nie wiem jaki masz profil ja mam teraz na zime nowe kupione 185/65 i jak mialem za nisieki cisnienie to od 120 plywalem po drodze jak nie wiem co. dodmuchalem zgodznie z tabliczka i ok:) kolejna sprawa tych opon jak opony sa stare to je starannie ogladnij ja mialem pirelli winter 160 direzionale-s mialem 6mm bieznika i opony byly pekniete od srodka caly kort na okolo jedna pekla do tego stopnia ze w 8 miejscach powietrze uchodzilo a 3 takie opony mialem tylko 1 dobra zostala. To tez moze byc przyczyna sciagania ja mialem jedna peknieta z przodu wychodzily z niej bardzo niewielkie kudelki jak nie zblizyles glowy na odleglosc 10cm od opony to tego widac nie bylo ale sciagalo mnie na lewo jak nie wiem.nie jest powiedziane ze drazek sie nie rozdupil przez hujowe opony jak sciagalo cie np. amory to po przegladzie wiesz napewno jak masz jeszcze orginalne i miales na przegladzie powyzej 60% to bm sie nie czepial bo jakie kolwiek plywanie zaczynalo by sie przy 150 i to na wysokim profilu.felgi jak kupiles uzywane to sobie je dokladnie sprawdz bo mogly byc prostowane... i to tez bedzie sralo robote. nie wiem pisz panie co tam znalazles w kazdym razie sciaganie nieberze sie z niczego.

Opublikowano
Witam

mam BMW E36 Coupe , nie dawno ustawialem zbieznosc bo mialem wymieniany drazek kierowniczy ale tak mi ustawili ze troche sciagalo mi na prawo , pojechalem z reklamacja ale nic nie zrobili bo powiedzieli ze jest okej i lepiej sie tego nie da zrobic ( ustawiali komputerowo)

zmien warsztat

jak slysze od mechanika, ze "lepiej sie tego nie da zrobic" a defekt nadal wystepuje to mnie krew zalewa

trzeba bylo dac mu za usluge 10 zl i powiedziec, ze "lepiej sie za to nie da zaplacic"

Opublikowano

wlasnie przyjechalem z diagnostyki bo sprawdzalem amory

i wyszlo ze w tyle amory sa do wymiany , tz jeden jest okej ale drugi ma gorsza sprawnosc o ponad 25 % i mial chyba cos ponizej 50% a drugi chyba 77%