Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukalem o tym na forum ale nie znalazlem, mam nastepujacy problem - kiedy wymienialem plyn chlodniczy zdialem waz z chlodnicy i zostawilem na chwilke odpalony samochod aby plyn zszedl do konca, i bardzo sie zdziawilem ze wsakznik na desce pokazuje idealna teperature silnika a zadna kontrolka nie pokazjue braku plynu (wymienialem wszystkie zarowki) , mysle ze poszedl czujnik temperatury plynu chlodzacego, ale gdyby tak bylo to czy pokazywalby na desce?? mam tez troche nierowna prace silnka na zimnym i mysle ze mozna to powiazac. Mam jeszcze problem ze sterownikiem klimatyzacji jest to klimatyzacja dwustrefowa z tymi pokretelkami od temperatury, lewe pokretelko dziala na prawa strone a prawe nie dziala wcale i w taki sposob z lewej strony daje caly czas cieple, chyba ze na recznym nawiewie ustawie zimne i na twarz, ale na nogi i szyby non stop cieple. Bede bardzo wdzieczny za wasze rady.

Opublikowano

z klima zacznij od naprawy lub wymiany zaworu na wężach od nagrzewnicy który jest w komorze silnika obok serwa....

jeśli chodzi o czujnik to jeśli nie ma płynu to czujnik temp nie pokaże jego tempperatury tylko temp obudowy

jeśli miałeś ciepły silnik to temp będzie wciąż wyższa...

i nie ma kontrolki od obecności płynu w układzie chłodniczym

kiedyś widziałem coś takiego podobnego jak jest w zbiorniczku od płynu hamulcowego w korku od zbiorniczka taki pływak ale pewnie to jakaś opcja.......

Opublikowano

po spuszczeniu plynu wskaznik stal niruchomo na sammym srodku, ale nie dalem mu z byt dlugo pochodzic wiec moze temperatura by wzrosla,

co do klimy, to chodzi mi raczej o ten panel ktory tym wszystkim steruje bo przeciez nawet na wylaczonej klimatyzacji tymi malymi pokretelkami ustawia sie cieplo - zimno, a u mnie jeden dziala na te strone ktora nie powinien a drugi wcale, wiec czy ma to jakis bezposredni zwiazek z klimatyzacja ??