Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam wymienić olej w skrzyni (naklejka ATF) oraz w tylnim moście.

Mam kilka pytań:

- Czytając forum wszyscy piszą aby lać Castrol DEXRON III a w sklepach jest Castrol TQ DEXRON III czy to jet to samo ?

- Jaki olej wlać do tylnego mostu?

- czy to normalne że pierwszy od silnika wiatrak (wentylator) kręci sie nonstop? temp silnika w normie nigdy ponad, nagrzewa sie normalnie.

- jaki środek polecacie do czyszczenia wtrysków?

- jakie świece polecacie do 328i ? jak jest różnica między NGK BKR6EK a BKR6EQUP ?

Opublikowano

Kup sobie wszystko VALVOLINE,do skrzyni DEXTRON 3, do czyszczenia układu paliwowego VALVOLINE MAXLIFE FUEL CLEANER,olej z tego co pamiętam jak nie ma szpery do 75W90. A CASTROL poprostu używa takiej nazwy dla swoich olejów i nazywa się to TQ

Świece BKR6EK są zwykłe,natomiast te drugie są platynowe i mają więcej elektrod.Mam takie ale niechce mi się patrzyc ile mają elektrod-chyba 4

Opublikowano
Sprawdź czy na pewno nie masz szpery. Wlanie zwykłego oleju do zeszperowanego mostu szybko go zabije.
Opublikowano
To masz mniejszy kłopot ze znaleźeniem oleju i jego ceną VALVOLINE DURABLEND 75W90 kosztuje 34zł/litr

gdzie go dostane?