Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym sie dowiedziec czy jest jakies miejsce diagnostyczne w Warszawie, najlepiej w okolicach ursynowa gdzie mozna sprawdzic sonde lambda fachowo? Wiadomo ze komputer moze oszukiwac dlatego chcialem zeby mi ja ktos sprawdzil niedrogo ale mechanicznie a nie tylko komputerkiem. Sam nie bede chyba potrafil jej sam zbadac miernikiem. Po pierwsze potrzebuje kanalu zeby wogole ja obejrzec a po drugie nie wiem do czego mam podpinac ten miernik.. PS, search juz obadalem i niestety nie bylo mi dane znalezc opisu badania miernikiem zrozumialego dla mnie.

Dzieki za rady i pomoc :modlitwa:

Opublikowano

... najprościej i nataniej - na każdej stacji diagnostycznej na podstawie analizy spalin diagnosta prawdę Ci powie ( pogadaj czy musisz otwierać zlecenie , czy wystarczy na piwo :)))) , może masz znajomego diagnostę ) jak wartości są znacznie przekroczone to bardziej szczegułowy pomiar - ale to potem żeby nie robić wody z muzgu ....

PS.

Zgodnie z ogólnymi zaleceniami wskazania analizatora spalin powinny mieć nastepujące wartości:

a) zawartość CO- zgodnie z danymi pojazdu,

b) zawartość CH- mniej niż 50 ppm

c) zawartość CO2- wieksza niż 15%,

d) zawartośc O2- mniej niż 2%,

e) współczynnik lambda - 1,0 +_ 0,03.

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Dzieki za odpowiedz. Ale ja bylem juz w feu vercie, w shellu, w diagnostyce dla przegladow i nikt nie mogl mi tego sprawdzic wiec sprawa chyba nie wyglada na latwa. Czy ktos moglby mi kopsnac adres jakis?

A moze ktos zna jakies miejsce w Warszawie gdzie mozna sobie na kanal wjechac samemu za darmo? Moze poprobowalbym cos tam, powykrecac :norty: Pozdrawiam