Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy mam problem. Dzis z rana zapalilem samochod i udalem sie na zakupy, w drodze do sklepu zaczelo mi smierdziec kwasem z akumulatora, poprostu go zagotowalo :( zrobil sie goracy i zacza wywalac plyn. Ok pomyslalem aku padlo wiec zmienilem na drugi i jest to samo :( jaka moze byc tego przyczyna ?? regulator napiecia ?? Pozdrawiam wszystkich i zycze wesolych swiat
Opublikowano

Najprawdopodobniej żywota dokonał regulator napięcia i alternator przeładowuje akumlator. Sprawdź dla pewności ładowanie woltomierzem.

Wesołych... :D

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wsadź woltomierz na akumulator, będziesz wiedział wszystko, stawiam na >15V non-stop na włączonym silniku. Regulator zdechł.
Kai
Opublikowano

Witam,

Miałem dokładnie taki sam problem, gotował się akumulator, pisałem o tym na forum.

I jak się okazało wcale to nie był regulator napięcia, więc lepiej wstrzymaj się z zakupem zanim wyrzucisz w błoto parę dyszek..

U mnie jak się okazało był problem z łożyskiem alternatora, regeneracja kosztowała 90 zł, problem znikł i do tej pory jest ok.

Pozdrawiam

wazik