Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

To jest moj pierwszy post choć to forum czytam od około miesiąca. Planuje na wiosne kupić swój pierwszy samochód. Po przegladaniu wielu marek aut na allegro zaintrygowało mnie BMW E46. Nie wiem czy jest to dobry wybór na pierwszy samochód. Palnuje wydać wiosna góra 35 tys. Bardzo dużo pisze się o silniku 2.0 d, ale pisze się o nim że jest dość awaryjny i jak stanie się coś z turbo to jest duży kłopot. Nie zależy mi na osiągach, dlatego proszę o doradzenie mi czy silnik w takim wypadku by był lepszy 2.0 d czy może 1.8 benzyna. A może całkiem inna marka na pierwszy samochód?

Pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świat.

Opublikowano

oj krzysztof to forum bmw jest

predzej ktos sprzeda patent jak lupac orzechy włoskie na zamku od bagaznika (z pakietem elektrycznym lub bez) niz odradzi tobie kupno bmw kolego miły

pozdrawiam

Opublikowano
Na pierwsze auto może być każde, byleby zadbane. Kup takie jakie Ci sie podoba. Odnośnie silnika to już niech doradzą inni. Pamiętaj o obliczeniu kosztów spalania, OC serwisowania. Czy w aucie z benzyną rozważasz montaż gazu ?
Opublikowano
Skoro nie zalezy Ci na osiagach to kup 318i, osiagi tylko troche gorsze niz w dwulitrowy dieslu (w tej cenie chyba tylko 136 ps-ow), moze i spalanie wyzsze, ale koszty przegladow i ew. napraw o wiele mniejsze :wink:
Opublikowano

Każda marka jest dobra na początek...

Jest tylko jeden problem jeśli kupisz BMW na pierwsze auto (jak dla mnie to zaleta :) ) juz nigdy nie będziesz chcial jeździc autkiem z pod innego znaku jak BMW

Co do tego jaki silnik to ja radze kupic 318i skoro nie zalezy Ci tak na osiągach...

Diesel bedzie droższy w samym zakupie a spalanie w 318i też będziesz miał na przyzwojitym poziomie

Pozdrawiam i zycze udanego zakupu

:twisted:

Opublikowano
Co do tego jaki silnik to ja radze kupic 318i skoro nie zalezy Ci tak na osiągach...

tez polecam benzyne. Slabsze to jest, co prawda, ale mniej rzeczy do popsucia sie i jesli nie zalezy Ci na osiagach, mysle ze to dobry wybor.

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano

A mnie sie wydaje że jeśli chodzi o jakość to dieselek będzie mniej awaryjny - jeśli już mowimy o jakiejkolwiek awarii :wink:

Ale ekonomia to nie ma już zbyt dużego znaczenia - ropa bedzie ponoć droższa od benzyny więc tańszą jazda sie nie sugeruj przy dieselku.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg